Sprong schiet eerste goal binnen, vierde lijn Washington imponeert


Sprong Show Banner WSH

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke maandag blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Deze week drie duels voor de Amsterdammer, die zijn eerste goal voor Washington scoorde en met zijn vierde lijn imponeerde. Ondanks de afwezigheid van vier Russen.

Lees ook: Bizarre comeback Washington Capitals tegen Islanders

Tekst gaat verder onder de video

SPRONG: EERSTE GOAL EEN BELANGRIJKE

De goede week die hij kende trok onze landgenoot lekker door. In het eerste duel met New York Islanders schoot Sprong de o zo belangrijke 2-2 tegen de touwen. Justin Schultz zorgde voor de 3-2 winst.

Tekst gaat verder onder de video

De lijn van Sprong, met Carr en Sgarbossa werd geroemd. Ook de duels ervoor had Sprong individueel prima statistieken weten te noteren. Maar de complete vierde lijn rendeert uitstekend. Het vertoonde spel is goed. Er wordt hard gewerkt. Een heerlijk moment dus voor een eerste goal van onze landgenoot.

Tekst gaat verder onder de video

Ook de twee andere duels werden door de Caps in winst omgezet. In het tweede duel tegen New York, boog Washington een 3-0 achterstand om naar een 6-3 zege. Tegen Boston, ging het bijna andersom. Met Ovechkin weer terug in de line-up werd een 3-0 voorsprong weggegeven, maar wonnen de Capitals opnieuw in overtime. Nog steeds geen nederlaag in reguliere speeltijd. En dat is knap. Koploper in East en het op één na beste winstpercentage van de NHL. Washington overlegt op dit moment een 6-0-3 rapport na negen wedstrijden.

SPRONG VALT OP

Sprong ligt goed in de groep, speelt goed als hij op het ijs staat. Ongetwijfeld zal hij foutjes maken, maar zijn lijn doet wat het moet doen. Zo veel als mogelijk de aanvalszone invliegen, schieten op het doel, en zorgen dat de first-liners van de opponent vermoeid raken. De pers pikt hem steeds vaker op en langzaam maar zeker wordt hij (positief) onderwerp van gesprek op Social Media.

Tekst gaat onder de foto verder

Afbeelding

Hij heeft zijn plekje gevonden. Voorlopig op de vierde lijn. En wie weet zit er nog wel meer in voor de Nederlander. Vrana, zijn maatje toen hij samen met Kuznetsov de tweede lijn vormde, is komende nacht op lijn vier te vinden. Kuznetsov ontbreekt nog.

Deze week, startend met komende nacht, staan er drie duels op de rol. Boston Bruins (thuis), New York Rangers (uit) en Philadelphia Flyers thuis doemen op. Eens kijken of Sprong op de lekker ingeslagen weg bezig blijft. Het vertrouwen is er. Bij hemzelf, zijn ploeggenoten en de coach.

Previous Bizzare avond in Edmonton, Florida grijpt de macht in West
Next SDE niet beloond tegen Lulea, Göteborg puntloos