Bizarre comeback Sprong met Washington, eerste goal Lafrenière


Face-Off IJshockey NHL

Maar liefst dertien duels stonden er op het menu. Eigenlijk veertien, maar Vegas vs St. Louis ging eraf. Washington won na een briljante comeback, Alex Lafrenière pikte zijn eerste NHL goal op, Dallas bleef op 100% en Edmonton blijft maar tobben.

Lees ook: Nashville pakt koppositie in Central

Washington Capitals – New York Islanders 6-3

Niemand gaf meer een stuiver na 20 minuten met 0-3 voor New York op het bord. In het middenstuk blies Washington de bezoekers weg met vijf goals. Uiteindelijk stond er 6-3 op het bord. Conor Sheary had twee goals.

Buffalo Sabres – New York Rangers 2-3 OT

Eindelijk een zege over de streep getrokken door New York. ‘Traditioneel’ werd er twee keer een voorsprong weggegeven in Buffalo. Nummer 1 pick Alex Lafrenière maakte zijn eerste, de winnende in overtime.

Dallas Stars – Detroit Red Wings 7-3

Dallas blijft op volle toeren draaien. Ook het vierde duel werd gewonnen door de Stars. De Wings kwamen tot 4-3 met nog zes minuten op de klok. De thuisploeg liet het net nog drie maal bollen. De 20-jarige goalie Jake Oettinger maakte zijn debuut voor Dallas en pakte met 20 saves de winst.

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs 3-4

Auston Matthews zorgde voor de winnende treffer voor de Leafs, de vierde zege op rij. Edmonton staat na negen duels op 3-6-0, een trieste start voor het sterren ensamble van de Oilers.

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 5-3

Minnesota stond na dertien minuten al op 3-0. De Kings maakten het nog spannend tot 3-2. De thuisploeg trok de zege terecht over de streep.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 3-0

Pas in de 50e minuut viel de eerste treffer van de Avs. Daarna hield Philip Grubauer zijn doel schoon. Nazem Kadri prikte er twee binnen.

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks 3-2

De Yotes konden weer twee punten bijschrijven op het saldo met winst op Anaheim. Christian Dvorak doelpuntte twee keer, waaronder de winnende treffer.

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 4-1

De 2-1 van Sean Kuraly bleek de nekslag voor de Penguins. Boston won voor de vierde maal op rij en kunnen een 5-1-1 track record overleggen na zeven duels. Patrice Bergeron maakte er twee voor de Bruins.

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 1-3

New Jersey pakte een 1-0 voorsprong, maar die verdween al heel snel. In de eerste zeven minuten van het slotstuk stelden de Flyers orde op zaken via Michael Raffl en Claude Giroux.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 1-0 OT

Petr Mrazek keerde terug en pakte alle 32 schoten van de Bolts. Ook Andrei Vasilevskiy pakte alle schoten in reguliere speeltijd. Hij capituleerde in overtime op de inzet Martin Necas.

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 3-2 SO

Het eerste puntverlies van de Panthers kwam op naam van Columbus. Max Domi maakte zijn eerste in het shirt van de thuisploeg. De grote held werd Alexandre Texier die in de shootouts op briljante wijze de winnende maakte.

Montréal Canadiens – Calgary Flames 4-2

De Habs rollen lekker in het begin van het seizoen. 5-0-2 na zeven duels levert hen een plek in de top van de ranglijst op. Tyler Tofoli pikte zijn zesde van het seizoen op. De Flames scoorden hun goals pas in de laatste 70 tellen.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 4-1

Ook het derde duel in de ‘serie’ ging naar Vancouver. Goalie Braden Holtby pakte 36 saves én een assist. Brock Boeser en Elias Pettersson noteerde allebei drie punten. Ottawa is dead last in de NHL met 1-6-1.

Previous Nashville Predators pakt koppositie in Central Division
Next Tilburg Trappers sloopt Hammer Eisbären in eerste periode