Tilburg Trappers sloopt Hammer Eisbären in eerste periode


Noah Muller
Noah Muller. Foto: Arie Leeuwesteijn

Na een succesvol weekend stond er wederom een weekend met belangrijke wedstrijden op het programma. Zeker gezien de alternatieve puntentelling die sinds deze week in het leven is geroepen is het belangrijk om vanaf nu alles te winnen. De kans is groot dat niet alle competitieduels worden ingehaald en daardoor wordt het gemiddelde aantal punten per wedstrijden bepalend. Vrijdagavond mocht Tilburg Trappers het gemiddeld aantal behaalde punten omhoog te krikken tegen Hammer Eisbären. Omdat Tilburg Trappers met 9-1 won, vijzelde Trappers de gemiddeld aantal punten op. De goals vind je helemaal onderaan dit verslag.

Lees ook: Trappers komt terug van achterstand en verslaat Rostock

TILBURG NAAR DE SCHIETTENT

Hammer Eisbären dat met 0.48 punten als hekkensluiter op de ranglijst staat, kwam tegen alle verwachtingen al vrij vroeg op een 0-1 voorsprong. De 44-jarige geboren Tsjech Igor Furda had alle ruimte om op doel te schieten. Met een geweldig hard schot, had Ian Meirdres het nakijken. Het was één van de weinige wapenfeiten in het hele duel. Enkele tientallen seconden later werd de enige gelijkmaker van de avond op het scoreboard geknald. Dankzij een schot van Reno De Hondt wist Ties van Soest de puck net het tikkie te geven zodat de puck erin vloog.

Vervolgens ging het hard. De bombardementen aan pucks vlogen de goalie Sebastian May om de oren. Via het tweede doelpunt van Van Soest, een Shorthanded goal van Raymond van der Schuit, en goals van Tijn Jacobs en Bartek Bison stond het na 20 minuten al 5-1.

Marvin Timmer en Wouter Sars. Foto: Arie Leeuwesteijn

LANDELIJKE AVONDKLOK

Trappers leek in het middenstuk de wedstrijd rustig uit te spelen. Vanwege diverse straffen die Hamm in de tweede periode opliep kon Trappers het wat rustiger aan doen zonder gevaar te lopen. De enige doelpunten die in de tweede periode werden gemaakt krikte voordeel van de Tilburgers verder omhoog. Een verwoestend schot op de power play van Jordy Van Oorschot zorgde voor de 6-1 op het scoreboard. Vervolgens trakteerde de jarige Kevin Bruijsten zichzelf en het gehele team op de 7-1. De 7-1 was het eerste doelpunt van Trappers tijdens de afgekondigde avondklok.

Kevin Bruijsten die het eerste avondklok doelpunt scoorde
Kevin Bruijsten. Foto: Arie Leeuwesteijn

MOEGESTREDEN

Hammer Eisbären was op. De kleine selectie, de diverse straffen in de tweede periode en het hoge tempo dat Trappers speelde, werd het team uit Hamm teveel. Tot overmaat van ramp voor de bezoekers scoorde Delaney Hessels de 8-1. Vervolgens schoot Giovanni Vogelaar de 9-1 op het scoreboard. Uiteindelijk hadden de Brabanders nog tien minuten de tijd om er dubbele cijfers van te maken. Dat wisten ze uiteindelijk niet te doen.

Door de winst behoudt Trappers plaats twee met een gemiddelde van 2.0 punt per wedstrijd. Koploper Scorpions staat op 2.48, terwijl achtervolgers Saale en Hamburg op 1.92 en 1.84 punt per wedstrijd staat. Zondag reist de ploeg van Bo Subr af naar Leipzig. de huidige nummer zes.

INTERVIEWS

Na afloop van het duel stapten Ties van Soest, Damian Leppers en Thomas Schwab voor de microfoon bij Cor Machielsen.

GOALS

 

 

Previous Bizarre comeback Sprong met Washington, eerste goal Lafrenière
Next Sprong wint met Washington, eerste nederlaag Dallas