Trappers komt terug van achterstand en wint van Rostock

Bartek Bison. Foto: Arie Leeuwesteijn

Een ander tijdstip dan normaal. Voorheen kletterde de puck om 15:00 op het ijs. Sinds afgelopen weekend is de aanvangstijd van de zondagmiddag wedstrijden naar 17:00 veranderd. De eerste tegenstander die om 17:00 op een zondag op Stappegoor mocht verschijnen was Rostock Piranhas. Op de laatste speeldag van 2020 werd Rostock met 7-4 waaronder drie goals van Jordy Verkiel naar huis gestuurd. Zondagmiddag eindigde de wedstrijd in 7-2. Daardoor beleeft  Tilburg Trappers sinds december weer een zes punten weekend.

Delaney Hessels. Foto: Arie Leeuwesteijn

Achterstand

Rostock Piranhas begon sterk aan de wedstrijd. Daardoor kwamen zij al vroeg na dik één minuut spelen op een 0-1 voorsprong dankzij Tom Pauker. Pas richting de slotfase van de eerste periode schoot Kevin Bruijsten Tilburg Trappers via een echte ‘frommelgoal’ op gelijke hoogte.

Tekst gaat verder onder de video

Daarna verzaakte Tilburg Trappers om op 2-1 voorsprong te komen. Een straf aan de kant van Tilburg Trappers bracht de Brabanders opnieuw in de problemen. Tijdens de powerplay schoot Jayden Schubert de 1-2 op het scoreboard. In de slotfase zorgde Bartek Bison voor de 2-2. Daardoor konden beide teams in de tweede periode weer op ‘nul’ beginnen.

Penaltyshot

In de eerste periode was het Rostock die al heel snel op voorsprong kwam. In de tweede periode werd er nog sneller gescoord. De puck lag nog geen 48 seconden op het ijs of Diego Hofland had hem al binnen geschoten. De 3-3 leek een aantal minuten later te vallen nadat Lukas Koziol een penaltyshot mocht nemen. Ruud Leeuwesteijn hield zijn hoofd koel waardoor de 3-2 op het scoreboard bleef staan.

Tekst gaat verder onder de video’s

Een aantal minuten voor het einde van het middenstuk schoot Reno De Hondt een powerplay goal binnen. Wederom ging Trappers met twee gemaakte doelpunten de kleedkamers in. Rostock ging deze periode blanco de kleedkamer in.

Uitloop

Het beperkte aantal spelers speelde Rostock parten. Vooral in het slotstuk moesten ze zich gewonnen geven. Tilburg Trappers kwam bijna op geen enkel moment meer in gevaar. De Duitsers scoorden niet meer, maar moesten nog wel drie goals incasseren. De 5-2 werd door Raymond van der Schuit gescoord. Een paar minuten later was het Delaney Hessels die hem kon afgeven, maar ook zelf kon binnen schieten. Dat laatste deed hij voortreffelijk. Uiteindelijk werd de 6-2 van Hessels, 45 seconden voor tijd door Bartek Bison van het scoreboard gehaald. Daarmee was de tweede treffer van Bison, de 7-2, ook gelijk de eindstand.

Koploper Scorpions won op bezoek bij Herner, terwijl Diez de Tilburgers een dienst bewees door te winnen in Hamburg. Trappers nam door de winst de tweede plek dus steviger in handen. Na de wedstrijd stapten Noah Muller, Ruud Leeuwesteijn en John Dunbar voor de microfoon bij Cor Machielsen.