Edmonton wint in slotseconde, Sprong onderuit met Washington


Face-Off IJshockey NHL

Een ramvol programma op de twaalfde speeldag met elf duels. Edmonton sleepte de winst er in de slotseconde uit, Washington verloor na shootouts en Vegas had aan één goal genoeg voor de zege.

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 3-4

Vijf minuten voor tijd pakten de Jets een 3-2 voorsprong. Maar de winst ging mee naar Edmonton. Leon Draisaitl legde in de slotseconde de winnende binnen.

Washington Capitals – Buffalo Sabres 3-4 SO

Met Sprong op de vierde lijn en de tweede power play unit, ging Washington onderuit. Vijf van de zes goals kwamen op de power play. Jack Eichel werd de gevierde man voor Buffalo in de shootouts.

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 0-1

Arizona kwam tot slechts zestien schoten. Die werden allemaal gepakt door Marc-André Fleury. 43 tellen voor tijd scoorde William Karlsson de verdiende winnende goal.

Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings 6-2

Chicago pakte de tweede zege van het seizoen, voor de tweede keer tegen Detroit. Pius Suter scoorde zijn eerste drie goals in de NHL. Tyler Bertuzzi scoorde twee keer voor de Red Wings.

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 3-6

Anze Kopitar was de grote man bij de Kings met 3 punten (1G, 2A). Pas bij 5-1 voor LA, kwam St. Louis terug tot 5-3. Drew Doughty zorgde voor de 6-3 eindstand.

Minnesota Wild – San Jose Sharks 3-5

Een lekkere pot ijshockey in Minnesota. Tot 3-3 gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe. Brent Burns sloeg twee minuten voor tijd het gaatje. Matt Nieto gooide het duel op slot.

Dallas Stars – Nashville Predators 3-2

7-0 werd het niet. Dallas pakte wel de tweede zege van het seizoen. De Stars waren effectief op de power play. Alle drie de Dallas-treffers kwamen met een man meer op het ijs.

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 2-3

Toronto had de handen vol aan Calgary, maar pakte de winst. Morgan Rielly had drie assists voor de Leafs, die zich bovenin de ranglijst melden.

New Jersey Devils – New York Islanders 2-0

Het verschil werd al in de eerste periode gemaakt. Jack Hughes en Pavel Zacha maakten de goals. Scott Wedgewood pakte alle 28 schoten van de Islanders.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 3-2

De Rangers pakten een 2-1 voorsprong, maar konden hem niet vasthouden. Jake Guentzel werd de match winner met zijn 100e NHL doelpunt.

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 3-1

Anaheim stapte met drie gestolen punten uit het Pepsi Center. Colorado moest vanaf minuut één al in de achtervolging. De Ducks hadden slechts 15 schoten op doel. John Gibson maakte 32 reddingen.

Previous Trappers komt terug van achterstand en wint van Rostock
Next Sprong kent goede week en tankt vertrouwen bij de Caps