Sprong kent goede week en tankt vertrouwen bij de Caps


Sprong Show Banner WSH

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke maandag blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Deze week drie duels voor de Amsterdammer, die te maken kreeg met een uitgedunde selectie. De Nederlander speelde tevens zijn 100e duel in de NHL.

Lees ook: Ovechkin, Kuznetsov, Orlov en Samsonov minimaal vier duels op NHL COVID lijst

Tekst gaat verder onder de video

SPRONG TEN ONDER BIJ PITTSBURGH

Nadat Washington het eerste onderlinge duel bij Pittsburgh verloren had (4-3 SO), verloren de Caps ook het tweede duel van deze serie. Washington verprutste een 4-2 voorsprong en ging nu in overtime onderuit. Sprong speelde op de tweede lijn met Kuznetsov en Vranek een puike partij en noteerde een assist.

Tekst gaat verder onder de video

COVECHKIN & ZIJN VRIENDJES

In de ochtend na het verloren duel met Pittsburgh kreeg Washington een boete van $100.000 van de NHL. Ovechkin, Kuznetsov, Orlov en Samsonov waren na het duel met de Pens samen op de hotelkamer gaan zitten. Achteraf bleek goalie Samsonov besmet met COVID-19. En dus werden de vier op de NHL Covid Protocol List geplaatst.

Tekst gaat verder onder de foto

Washington Response

Een domper voor Washington dat dit weekend het thuisseizoen zou openen voor een 6-game home stand. Zonder vier van hun sterkhouders dus. Twee keer doemde Buffalo Sabres op als tegenstander. Sprong startte op de vierde lijn, samen met Pinho en Sheary. Opnieuw gaf Washington een voorsprong weg en opnieuw moest er verlengd worden. Shootouts moesten uiteindelijk de beslissing brengen en daarin pakten de Caps de winst. Er was reden voor een feestje voor Daniel Sprong. Niet zo zeer vanwege de -2 die hij noteerde. Maar wel vanwege zijn 100e NHL duel. Een mooi moment om bij stil te staan.

Tekst gaat verder onder de video

PROMOTIE

Zondagavond moesten de Sabres opnieuw bestreden worden. Met Sprong opnieuw op de vierde lijn. Maar! De Nederlander maakte nu ook onderdeel uit van de tweede power play unit bij Washington. Tom Wilson ontbrak, vanwege een blessure vanuit het eerste duel met de Sabres. De vierde lijn van Sprong speelde opnieuw goed, ook gezien de lovende woorden van de commentatoren. Er wordt zelfs al geroepen om straks de ‘oude tweede lijn’ met Vranek, Kuznetsov en Sprong in ere te herstellen. De Caps verloren ditmaal na shootouts, maar pakten voor de zesde keer op rij een punt.

SPRONG GAAT LEKKER

Vier duels op rij speelde Sprong naar behoren. De lijn(en) waar hij op speelde, afgezien het eerste duel tegen de Sabres, functioneerden goed. Sprong oogt eager, is steeds vaker achterin te vinden dan we wellicht van hem gewend waren. Aanvallend gezien is het wachten op het eerste doelpunt, want in de laatste twee duels noteerde hij zes schoten op doel. Meerdere statistiek sites laten ook zien dat Sprong goed bezig is. En écht niet alles gaat goed, dat kan ook niet. Het is wennen aan het nieuwe team, het hogere niveau dan in Anaheim/San Diego. Maar Sprong oogt relaxed.

Tekst gaat verder onder de foto

Sprong IJshockey

Hij lacht, heeft het vertrouwen van Laviolette en lijkt voorlopig niet te hoeven vrezen voor zijn plekje op het roster. Al is de waan van de dag in de NHL altijd een ‘gevaar’. Al met al lachende gezichten in het kamp van Daniel Sprong, die er nog niet is, maar wél met vertrouwen vooruit kan kijken. Deze week staan er drie thuisduels op de rol. New York Islanders komt op bezoek (2x) en Boston Bruins ook. Washington speelt de dubbel tegen de Islanders zonder de vier Russen en moet afwachten wanneer Wilson er weer is. Maar het heeft wel onze landgenoot ter beschikking. Die goed in zijn vel zit.

Sprong Stats

Previous Edmonton wint in slotseconde, Sprong onderuit met Washington
Next Eerste goal Sprong voor Washington, zevenklapper Colorado