Washington Capitals krijgt boete voor overtreden COVID protocol


Washington Capitals

De NHL heeft afgelopen nacht een boete van $100.000 opgelegd aan Washington Capitals. Vier spelers overtraden de COVID protocollen die de NHL gedurende dit seizoen heeft opgesteld. Alex Ovechkin, Evgeni Kuznetsov, Dmitri Orlov en Ilya Samsonov worden daarnaast ook op de NHL COVID-19 list gezet.

Lees ook: Daniel Sprong here to stay of taxi squad

WASHINGTON: DUUR FOUTJE

De NHL COVID-19 list betekent normaal gesproken dat de spelers niet mogen trainen en spelen. De vier waren bij elkaar gekomen op de hotelkamer zonder mondkapje, iets dat in dit seizoen niet toegestaan is. Binnen de hotels zijn er team approved areas, waar spelers na de wedstrijden samen kunnen komen.

Tekst gaat verder onder het statement

Washington Response

De Capitals pakten uit de eerste vier duels zes punten. Daniel Sprong pikte zijn eerste assist op in het shirt van Washington. Vrijdag op zaterdag start een six-game home stand voor Washington met het duel tegen Buffalo Sabres.

Ook vijf spelers van Carolina Hurricanes staan op de NHL COVID-19 list. Van de Canes is bekend dat zij in ieder geval tot 23 januari niet in actie komen. De twee duels tegen Florida zijn uit het speelprogramma gehaald en worden later ingehaald.

Previous IJshockey loopbaan Ryan Collier ten einde door hersenschudding
Next Vegas op 100% score, Montreal pakt koppositie North