Eerste goal Sprong voor Washington, zevenklapper Colorado


Face-Off IJshockey NHL

Dertien duels afgelopen dag. Volle bak dus in de NHL. Daniel Sprong pakte zijn eerste, wonderschone, treffer mee voor Washington, Colorado zette een zevenklapper op de teller en Dallas won ook zijn derde duel van het seizoen.

Lees ook: Sprong tankt vertrouwen na goede week bij Washington

Washington Capitals – New York Islanders 3-2

Een hoofdrol voor Daniel Sprong, die op prachtige wijze de 2-2 maakte. 27 seconden voor tijd maakte Justin Schultz het feest compleet met de winnende voor Washington, dat de leiding heeft in East.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 7-3

San Jose kwam met 1-0 voor. Daarna raasde Colorado er langs met vijf unanswered goals. Goalie Martin Jones kon na de 5-1 inpakken. Mikko Rantanen pakte voor het zesde duel op rij een punt mee.

Dallas Stars – Detroit Red Wings 2-1 OT

Dallas kreeg het niet cadeau van Detroit. Vladimir Namestnikov opende de score voor de bezoekers. John Klingberg maakte gelijk. En pakte de assist mee op de winnende overtime-goal van Jason Dickinson.

Vegas Golden Knights – St. Louis Blues 4-5 SO

Een heerlijke pot ijshockey in Nevada. Vegas maakte een 3-1 en 4-2 achterstand ongedaan. St. Louis sloeg toe in de shootouts, waar Brayden Schenn de winnende van de stick liet vliegen.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 3-2 OT

De Blackhawks verspeelden opnieuw een voorsprong, dit keer bij Nashville. Roman Josi maakte de winnende in overtime voor de Predators. Mikael Granlund had een goal en assist.

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 6-4

Opnieuw verlies voor Edmonton, dat pas drie keer won in acht duels. Winnipeg boog een 3-1 achterstand om in een 5-3 voorsprong. Binnen 200 tellen van elkaar lag de puck drie keer achter Koskinen. Wonden likken voor de Oilers dus.

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 1-2

De derde overwinning voor de Kings in vier duels. Carl Grundstrom maakte in de 45e minuut de winnende voor Los Angeles.

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 3-4

De Leafs blijven bovenin meedraaien, na de zege in Calgary. De Flames knokten zich knap terug van 1-3 naar 3-3. Mitch Marner zorgde voor lachende gezichten bij Toronto.

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks 0-1

John Gibson krijgt een standbeeld in Anaheim. De goalie pakte alle 31 schoten van Arizona. Danton Heinen noteerde zijn eerste goal. Direct de winnende.

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 3-2 SO

Boston verspeelde een 2-0 voorsprong en besliste het duel elf tellen voor het einde van de overtime. Opvallend: de Pens hebben al 26 goals geïncasseerd in zeven duels. Slechts vijf teams doen het minder.

Buffalo Sabres – New York Rangers 3-2

De Rangers staan ook na het duel met Buffalo onderaan in East. Ook tegen Buffalo gaf het een voorsprong uit handen. Jack Eichel schonk de Sabres met zijn eerste van het seizoen de zege.

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 3-5

De Flyers pakten een comfortabele zege op bezoek bij New Jersey. De oranjehemden kwamen geen moment in gevaar. James van Riemsdyk pakte twee goals mee.

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 3-4 SO

Florida keer tegen een 2-0 en 3-2 achterstand aan, maar pakte toch de winst. Nadat Patric Honrqvist drie tellen voor het einde de gelijkmaker binnenwerkte, maakte hij in ronde vijf ook de winnende shootout.

Previous Sprong kent goede week en tankt vertrouwen bij de Caps
Next SDE put hoop uit goede wedstrijd tegen koploper Lulea