SDE put hoop uit goede wedstrijd tegen koploper Lulea


Göteborg speelde maar één wedstrijd, aangezien de wedstrijd tegen Djurgårdens werd uitgesteld vanwege Covid-19 bij de tegenstander. Tegen Linköping konden ze weinig inbrengen. De Nederlandse dames van SDE speelden op 20 januari tegen Leksand en vergooiden de wedstrijd in 29 seconden. Zij speelden een sterke wedstrijd tegen koploper Luleå op de 25e, echter leverde ook dat geen punten op.

Leksand-SDE 2-1

SDE ging de derde periode in tegen de nummer een na laatst Leksand met een 1-0 voorsprong door een goal van Kelly Murray op assists van Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers. Maar in de laatste 20 minuten draaide Leksand de wedstrijd om. Of beter gezegd, de thuisploeg draaide de wedstrijd in 29 seconden om. Twee turnovers kwamen de dames van SDE duur te staan. Er zat slechts 29 seconden tussen de goals van Annie Siléns  en Shea Demalis. Zij draaiden de wedstrijd om van 0-1 naar 2-1 en het waren ook nog de eerste goals van beide dames dit seizoen. Het betekende de tweede overwinning op rij voor Leksand. Nadat het eerder elf wedstrijden op rij verloor. Vooral in de tweede periode was SDE beter, maar men kon maar één keer de goalie passeren van Leksand.

Göteborg-Linköping 1-6

Over een bewogen start van de wedstrijd tussen Göteborg en Linköping gesproken. Carly Bullock bezorgde de gasten na 1:47 de leiding. Nog geen twee minuten later had Göteborg de gelijkmaker al geproduceerd via Tereza Radova. Toen de eerste 20 minuten waren gespeeld, had Linköping een 4-1 voorsprong. Alle goals waren special team goals. Vier powerplays en één shorthanded. Na een doelpuntloze tweede periode scoorde Linköping nog twee treffers in periode drie. Esther de Jong gaf aan dat vijf tegen vijf ze gelijkwaardig waren, maar dat ze werden verslagen op de special teams waardoor ze zelf ook wat minder ijstijd kreeg.

Luleå/MSSK-SDE 3-2

Luleå/MSSK speelde hun derde thuiswedstrijd in drie dagen en ze begonnen aan een droomstart tegen SDE. Emma Nordin scoorde na iets meer dan zeven minuten de 1-0. Na de eerste periode stond het al 3-0 voor de thuisploeg, die dit seizoen als één van de topfavorieten geldt voor de titel Op dat moment leek alles op een hoge einduitslag te wijzen. Het tegendeel was waar. SDE rechte de rug, en maakte het Lulea nog erg lastig in de tweede en derde periode. Men kwam terug tot 3-2 via Magdalena Walikova en Amy Budde. Luleå heeft nu zeven punten voorsprong op runner-up Brynäs en dit was hun 16e overwinning op een rij. Na de wedstrijd verklaarde Kayleigh Hamers dat de eerste periode SDE teveel respect had voor de koploper. Vrijdag mag SDE weer tegen de Lulea aantrden. Hamers weet zeker dat ze er dan vanaf de eerste periode klaar voor zijn.

De stand:

Previous Eerste goal Sprong voor Washington, zevenklapper Colorado
Next Nashville Predators pakt koppositie in Central Division