Trappers voor de derde keer dit seizoen onderuit tegen Scorpions


Foto: Aie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers ontving dinsdagavond Hannover Scorpions op bezoek. Eerdere ontmoetingen bij Hannover Scorpions liepen uit op een 2-0 en een 3-1 verlies. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat dit gebeurde in een tijd waarbij Trappers al hun wedstrijden én groepstrainingen op Duits ijs moesten houden. Gisterenavond kreeg Trappers de kans zich te revancheren. Dat deed men niet, want de wedstrijd eindigde in 2-3 voor Hannover Scorpions.

Lees ook: Trappers verslaat stug Erfurt

1000

Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog een officieel moment. Berrie Aarts stond voor de 1000e keer in de bank voor Tilburg Trappers. Helaas in een compleet leeg stadion, maar wel omringd door zijn familie, kreeg hij de gouden speld, de speld van verdiensten. Uitgereikt door Gert-Jan van den Nieuwenhoff.  De mooie woorden kwamen van Ruud van Baast en oud-collega, Doug Mason“De materiaalman is de eerste die op de club komt en de laatste die naar huis gaat. Ik als coach vind, materiaalmannen in veel gevallen belangrijker.” Daarmee onderstreepte Mason het belang van mensen rondom het team en binnen de club.

Tekst gaat verder onder de video

REBOUND

Nadat de materiaalman Berrie Aarts met zijn gouden speld zijn plaats op de spelersbank nam, begon de wedstrijd. Scorpions bracht zestien spelers in de bank. Trappers begon beter dan Hannover Scorpions, maar een walk in the park werd het nooit. Echter kwamen de Tilburgers wel op voorsprong. Tijdens de tweede Tilburgse powerplay van de avond was het raak. Kevin Bruijsten kon ongestoord de rebound binnentikken. Echter konden de blauw-gelen niet lang van die voorsprong profiteren. Kort daarna kwamen de schorpioenen via Jan Niklas Pietsch op gelijk hoogte. Vervolgens zorgden de diverse straffen ervoor dat de Tilburgers de periode niet met een voorsprong konden eindigen.

Tekst gaat verder onder de video

INTERMISSION REPORT P1

Tekst gaat verder onder de video

TIME-OUT

Trappers begon het middenstuk met een mannetje minder. Hoewel Scorpions enorme kansen mistte, leek het er ook niet op dat Tilburg Trappers zelf tot scoren zou komen. Pas halverwege de wedstrijd werd er weer gescoord. Twee goals maar liefst. Binnen 20 seconden was het twee keer raak voor Hannover Scorpions. Eerst via Julian Airich en kort daarna Dennis Arnold. Airich kon afleggen maar ging toch voor eigen succes. De 1-3 ontstond na een breakaway van Christoph Kabitzky die hem op een presenteerblaadje aan Arnold gaf. Daarna lukte het Trappers niet meer om de aansluitingstreffer te scoren. Het bleef 1-3 voor Scorpions.

INTERMISSION REPORT P2

Tekst gaat verder onder de video

TE WEINIG

Ook in de derde periode begon Tilburg Trappers met een mannetje minder. Even leek het erop dat de bezoekers op 1-4 kwamen. Via de lat ging de puck er net niet in. Voor Trappers leek kwam dat als een geschenk. Hoewel de Brabanders meer output leverde, dan Scorpions, wisten zij niet tot de nodige doelpunten te komen. Pas in de eindfase van de wedstrijd schoot Giovanni Vogelaar de 2-3 tegen de touwen aan. Vervolgens mocht Vogelaar gaan douchen. Met nog dik vijf minuten spelen zat de gelijkmaker er misschien nog wel in. Echter bleef Scorpions zich kranig verweren, zelfs in een 6-on-4 situatie, en sleepte uiteindelijk de winst binnen.

Na een lange reeks aan wedstrijden, krijgt Tilburg Trappers wat rust. Rust die de ploeg goed kan gebruiken want aankomende zondag spelen ze thuis tegen Saale Bulls uit Halle.

INTERVIEWS

Na de wedstrijd verschenen Ian Meierdres, Robin Thomson en Ninho Hessels bij Cor Machielsen voor de microfoon. Josh Mizerek verzorgde de Post Game voor de ploeg.

 

Previous Droomfinale wordt werkelijkheid Canada vs USA
Next Amerika verrast Canada en is wereldkampioen, Finland derde