Nul punten weekend voor Trappers


Raymond van der Schuit in duel met een speler van Hannover Scorpions

Met al meer dan 4500 kilometers aan busreizen zonder de training kilometers mee te rekenen, mochten de Brabanders zondag wederom in de bus. Deze keer werd de reis voor de derde keer deze maand richting Hannover gemaakt. Eerder deze maand speelde Trappers hun eerste competitiewedstrijd bij de Indians. Daar wonnen ze met 1-4. Twee weken geleden speelden ze bij de Scorpions, daar verloren ze voor het eerst dit seizoen met 3-1. Uiteindelijk wist Tilburg Trappers zich niet te revancheren. Het werd 2-0 voor Hannover Scorpions

Doelpuntloze periode

Met Ruud Leeuwesteijn op goal, schoot Trappers goed uit de startblokken. Daardoor kwamen de eerste doelpogingen van de Tilburgers. Hoewel Trappers heel nauwkeurig speelde, eindigde passes en diverse acties niet in doelpunten. Ook twee powerplays voor de Oberliga Nord Kampioen van vorig seizoen hielpen de bezoekers niet tot het scoren van de openingstreffer. Gaandeweg de periode werd Scorpions wat gevaarlijker. Uiteindelijk eindigde de kansen van Scorpions in de handschoen van Leeuwesteijn. Hoewel Trappers beter was, was er ook niet echt sprake van enorme kansen. Gezien het spelbeeld was de 0-0 een prima tussenstand.

Raymond van der Schuit in duel met Roman Pfennings

Voorsprong

De eerste kans tot het scoren van de openingstreffer in de tweede periode was voor de gastheren. Dankzij sterk optreden van Leeuwesteijn bleef de brilstand een langere tijd op het scoreboard staan. Diverse powerplays voor de Tilburgers eindigden, net als in de eerste periode, doelpuntloos. In tegenstelling tot de gasten, wisten de gastheren wél te profiteren van de man-meer-situatie. Eerst leek het erop dat Kevin Bruijsten een shorthanded-goal zou scoren nadat hij alleen op de goalie van Scorpions afging. Vrijwel direct daarna werd de goal aan de andere kant wel gescoord. Dit doelpunt werd door Christoph Koziol gemaakt.

Tekst gaat verder na de video

Ondanks de diverse straffen die bij Scorpions viel na de 1-0, wist Trappers niet tot scoren te komen. De gastheren wisten zich kranig te verweren.

Powerplay

De schorpioenen begonnen de laatste periode met een mannetje minder vanwege een straf die naar de derde periode werd meegenomen. Trappers wist nog steeds niet te profiteren van de voordeelsituatie. Daarentegen wist Scorpions dat wederom wel te doen. Toen even later Trappers in ondertal op het ijs stond, werd de puck wederom door Koziol binnen getikt. En al weer werd er gescoord uit de rebound.

Tekst gaat verder na de video

De spelers van Trappers lieten hun kop niet hangen en bleven strijden. Echter wilde de puck er niet in gaan. Met nog een halve periode spelen, zag het er niet meer naar uit dat Trappers het gelijk zou trekken, laat staan de wedstrijd winnen. Met een empty Tilburgs net werd er nog gezocht naar de aansluitingstreffer. Echter werd er door beide teams niet meer gescoord. Daardoor eindigde wedstrijd in 2-0.

Previous Defensief verzwakt Trappers verslikt zich in Black Dragons
Next Geen winst voor de Nederlandse dames in Zweden