Defensief verzwakt Trappers verslikt zich in Black Dragons


Na de mooie zege op Herner vorige week zondag moest Tilburg Trappers vrijdagavond buigen voor de  TecArt Black Dragons uit Erfurt. Hoewel Trappers twee weken geleden in het oosten van Duitsland in Erfurt met 1-4 wist te winnen, gingen de Brabanders vrijdag met lege handen naar huis. Het werd 3-2 voor de thuisploeg. Dankzij het geweldige optreden van de Canadese en Litouwse imports bleven de drie punten in Erfurt.

In balans

In de eerste periode waarin het gelijk op ging, leek het erop dat Erfurt de openingstreffer zou scoren. Dankzij het ijzerwerk dat twee keer in de weg stond voor de openingstreffer van Black Dragons werd het openingsdoelpunt niet door de gastheren gescoord. De 0-1 waardoor Trappers op voorsprong kwam, werd door Raymond van der Schuit gescoord. Deze openingsgoal werd voorbereid door Danny Stempher en Kevin Bruijsten. Echter konden de blauw-gelen niet lang genieten van de voorsprong. Dankzij de in topvorm verkerende Canadese import, Kyle Beach stond het na één periode 1-1.

Erfurt
Raymond van der Schuit en Max Hermens in Erfurt

Voorsprong

Voor de tweede keer in de wedstrijd kwam Tilburg op voorsprong. Ditmaal was het Diego Hofland die de ronde zwarte schijf tegen de touwen schoot. Vervolgens kon Hofland de voorsprong tot twee keer toe vergroten, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Halverwege de wedstrijd was het wederom Beach die zijn team op gelijke hoogte bracht. Richting het einde van het middenstuk kwam Tecart Black Dragons voor de eerste keer in de wedstrijd op een voorsprong. Dat gebeurde tijdens een powerplay. De 3-2 werd door de geweldenaar Beach voorbereid die de puck op de blauwe lijn wist te onderscheppen. Vervolgens gaf Beach de pass op de Litouwse import, Arnoldas Bosas die keurig binnenschoot.

Diego Hofland tegen TecArt Black Dragons

Powerplay

Uiteindelijk wisten beiden teams niet meer tot scoren te komen dankzij de straffen die in de derde periode werden uitgedeeld. Trappers maakte geen gelijkmaker en Black Dragons wist de wedstrijd niet op slot te gooien. De wedstrijd waarin Tilburg Trappers het zonder diverse verdedigers moest doen, eindigde in 3-2.

Ninho Hessels in Erfurt

Hannover Scorpions

Aankomende zondag moeten de Tilburgers wederom de reis maken richting Hannover. Daar zullen zij de strijd aan gaan met Hannover Scorpions. Na de 1-3 verliespartij bij Scorpions zullen de Tilburgers op zoek gaan naar een revanche. Als Tilburg Trappers weet te winnen zullen ze het gat dichten tot twee punten ten opzichte van Scorpions, die op dit moment de koploper is.

 

Previous Nederlandse talenten in Scandinavië - Deel 1
Next Nul punten weekend voor Trappers