Geen winst voor de Nederlandse dames in Zweden


Drie wedstrijden afgelopen weekend met Nederlandse dames op het ijs. Er werd niet gewonnen, maar SDE HF wist nog wel een puntje mee te nemen uit Linköping.

Göteborg HC – MODO Hockey 0-6

Götborg HC met Esther de Jong in de gelederen begon sterk aan de wedstrijd tegen MODO Hockey. De gasten wisten echter de gevaarlijkste kansen te creëren en de eerste periode werd, ondanks goed spel van GHC, met 0-2 afgesloten.

De tweede periode was MODO de betere ploeg met meer schoten waarvan er ook nu weer twee werden verzilverd en de tussenstand naar 0-4 bracht. Toch wist Frida Axell, de Göteborgse goalie, ook nog dertien saves te noteren in deze periode.

Frida Axell – Göteborg HC (Foto: Mats Bekkevold)

In de derde periode deed GHC er alles aan om de hatelijke nul van het scorebord te krijgen, maar de kansen die het kreeg bleven kansen en werden geen goals. Ook nu wist MODO weer twee keer te scoren in deze twintig minuten wat de eindstand op 0-6 bracht.

Linköpings HC – SDE HF 2-1 OT

Het was SDE HF deze jaargang, en dus ook dit seizoen, nog niet gelukt om te winnen van Linköpings HC. Op 1 december 2019 werd er door de dames uit Stockholm met 0-3 gewonnen in Linköping, daarna volgden drie verliespartijen.

Kayleigh Hamers(Foto: Mats Bekkevold)

Zondag kregen beide ploegen mooie kansen in de eerste periode maar Lindsey Post, in het doel van SDE HF, en haar collega aan de andere kant stonden geen doelpunten toe. Ook in het middenstuk ging de strijd gelijk op totdat Kayleigh Hamers op de middenlijn werd aangespeeld en op snelheid, met drie Linköping speelsters in de achtervolging, alleen voor de LHC-goalie kwam en koelbloedig wist te scoren. Met nog iets iets meer dan een minuut te spelen was de 0-1 de enige goal in de periode.

Snel in de derde periode wist ook Linköping HC te scoren en de stand gelijk te trekken. De resterende achttien minuten waren er aan beide kanten nog kansen, maar Post (36 saves over de hele wedstrijd) en Stephanie Neatby (35 saves) stonden paraat.

In overtime schalde na 2 minuut 46 de Jodeljump van de Zware Jongens door de speakers. Niet voor een goal van SDE HF maar als ‘goalhorn’ voor de thuisploeg.

Actie uit een eerdere Linköping HC – SDE HF (Foto: Joakim Ahlström)

Göteborg HC – Luleå HF 1-4

Op de eigen site van Göteborg werd de wedstrijd tegen koploper Luleå HF aangekondigd als een wedstrijd tegen reuzen. Het verschil op de ranglijst was dan ook groot. Dat van het aantal punten na negentien wedstrijden, haast reusachtig met 49 voor de dames uit Noord Zweden en 2 voor de thuisploeg.

Maar ondanks dat deed Göteborg wat het bijna alle wedstrijden doet: strijden en laten zien dat er talent zit in de jonge groep. Een jong talent kan de Engelse Nicole Jackson niet meer genoemd worden met haar 28 jaar en bezig aan haar vijfde seizoen in de SDHL. Ze was deze wedstrijd wel één van de uitblinkers aan de kant van GHC. Met 58 saves hield zij de thuisploeg in de wedstrijd.

Esther de Jong – Göteborg HC (Foto: Mats Bekkevold)

Maar ook de rest van de ploeg werkte hard en gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Ook Esther de Jong en haar (nieuwe) lijngenoten Sandra Rannerud en Tereza Radova werkten keihard om het Luleå zo moeilijk mogelijk te maken.

Ondanks dat was het Luleå dat via twee van hun sterren op 0-3 kwam in de eerste twee periodes. Vroeg in de derde periode wist Hannah Clayton Caroll de 1-3 binnen te werken. Qua score was dat het einde voor GHC. Luleå wist daarna nog de 1-4 te scoren.

De stand in de SDHL

Ook komende week drie wedstrijden voor de Nederlandse dames op het programma. Woensdag speelt SDE HF, uit, tegen Djurgårdens IF. Zaterdag ontvangt het Brynäs IF en als derde wedstrijd komende week staat de thuiswedstrijd tegen Leksands IF op het programma.

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 Luleå HF 20 52 81:33 (48)
2 Brynäs IF 19 48 92:45 (47)
3 HV 71 19 37 68:34 (34)
4 Linköping HC 19 36 50:33 (17)
5 Djurgårdens IF 19 35 47:37 (10)
6 MODO Hockey 20 27 45:43 (2)
7 SDE HF 19 24 40:46 (-6)
8 AIK 20 19 37:66 (-29)
9 Leksands IF 19 11 33:78 (-45)
10 Göteborg HC 20 2 20:98 (-78)
Previous Nul punten weekend voor Trappers
Next Nederlandse talenten in Scandinavië - Deel 2