Amerika verrast Canada en is wereldkampioen, Finland derde


Het World Juniors zit erop. Amerika wint met een shutout van Canada en de Finnen verslaan de Russen voor plek drie. Nu eens zien welke talenten zich laten zien in het nieuwe NHL seizoen wat over een week gaat starten. Ze zullen er niet allemaal bij zijn maar een aardig gedeelte van deze talenten wel.

Finland – Rusland 4-1

Na veertig minuten was de stand 1-1 door een vroege goal van Ilja Safonov in de eerste periode voor de Russen en de gelijkmaker werd in de tweede periode gescoord door Anton Lundell voor de Finnen. De Russen hadden de meeste mogelijkheden maar ze konden het bevroren rubber niet langs de Finse goalie Kari Piiroinen krijgen. Binnen een minuut na aanvang van de tweede periode lag de 2-1 voor de Finnen al achter de Russische goalie Yaroslav Askarov.  Deze goal werd gescoord door Mikko Petman. In de laatste twee minuten scoorde de Finnen twee empty netters. Een tweede voor Anton Lundell en de tweede empty netter werd gescoord door Juuso Parssinen. En daarmee werd brons het eremetaal voor de Finnen.

USA – Canada 2-0

Amerika kan een man danken voor de gouden medaille en dat is Florida Panthers goalie Spencer Knight. Vooral in de derde periode hield hij Amerika op de been. De schotenverhouding in die derde periode was vijftien om een. Totaal was de verhouding vierendertig om eenentwintig in het voordeel van de Canadezen. De 1-0 werd gescoord door Alex Turcotte in de eerste periode. De 2-0 werd een prooi voor Anaheim Ducks speler Trevor Zagras die binnen een halve minuut na aanvang van de tweede periode wist te scoren. Er was nog genoeg tijd voor de Canadezen om de score om te draaien, maar Spencer Knight dacht daar anders over.

Previous Trappers voor de derde keer dit seizoen onderuit tegen Scorpions
Next Trappers lijdt pijnlijke thuisnederlaag tegen Halle