Trappers lijdt pijnlijke thuisnederlaag tegen Halle


Tilburg Trappers Saale Bulls verlies
Foto: Arie Leeuwesteijn

Na de nederlaag tegen Hannover Scorpions moest de blik weer op vooruit. Een aantal dagen na de pot tegen Scorpions, stond de wedstrijd thuis tegen Saale Bulls Halle op de agenda. Een team dat het Trappers altijd wel lastig kan maken. Ook zondagmiddag maakten ze het Tilburg Trappers meer dan lastig. Uiteindelijk wist Halle de volledige drie punten uit Tilburg mee te nemen. Het werd 3-4. Wederom een verliespartij.

Lees ook: Trappers verliest van Hannover Scorpions

Tekst gaat onder de foto verder

Foto: Arie Leeuwesteijn

Puckbezit

Tilburg Trappers nam vanaf de puck drop het voortouw. Dat resulteerde in meer puckbezit dan Saale Bulls. Helaas voor Trappers, draait het om keiharde doelpunten. En die werden niet gemaakt. Aan de andere kant lukt dat wel. Binnen vier minuten zetten de Finse imports, Tatu Vihavainen en Valtteri Hotakainen de 1-0 en 2-0 op het scoreboard. Daaropvolgend was het een minuut later voor Trappers raak. Max Hermens schoot met behulp van Diego Hofland en de van een blessure teruggekeerde Danny Stempher de 2-1 binnen. Trappers kreeg nog veertig minuten de tijd om niet voor de tweede keer in een week tijd tegen verlies aan te lopen.

Tekst gaat onder de video verder

Kleedkamer

De mannen van Bo Subr kwamen lekker de kleedkamer uit. Het team oogde vooral strijdlustiger en energieker. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Deze kwam wederom van het trio dat ook de 1-2 binnenschoot. Deze keer werd de goal door Hofland gemaakt. Echter lukte het Trappers niet om dat gevoel waarmee de jongens de kleedkamer uit kwamen, vast te houden. Integendeel, want de Wit-Russische Duitser Sergei Stas schoot na een halve wedstrijd te hebben gespeeld de 2-3 binnen. Wederom mocht Trappers met een achterstand de kleedkamers opzoeken.

Tekst gaat onder de video verder

Slotoffensief

Net als in de de tweede periode kwamen Trappers anders het ijs op dan dat ze het ijs een kwartier daarvoor waren afgegaan. Daardoor stond het al na 30 seconden 3-3, na wederom een goal van Hermens met Hofland en Stempher als voorbereiders. Met nog een complete periode te spelen kon Trappers op zoek naar een doelpunt dat de eerste voorsprong in de wedstrijd zou worden. Tot overmaat van ramp kreeg Trappers in het slotoffensief een straf te verwerken. Finn Walkowiak schoot in de voordelige spelsituatie de 3-4 op het scoreboard. Ruud Leeuwesteijn werd er vlak voor het einde nog af gehaald en Trappers vroeg nog een time-out aan. Niets mocht baten. Daardoor gaf Trappers wederom de drie punten aan de bezoekers, die met de drie punten in de bus weer de terugreis mochten maken.

Tekst gaat onder de foto verder

Foto: Arie leeuwesteijn

Door de nederlaag zakte Trappers naar de vierde plaatst op de ranglijst. Als je de ranglijst op verliespunten baseert zijn de Brabanders zelfs de nummer zeven van de Oberliga Nord.

Interviews

Na afloop van de wedstrijd stapten Max Hermens, Giovanni Vogelaar en Valtteri Hotekaienen voor de microfoon bij Barend Hoogteijlijng.

Previous Amerika verrast Canada en is wereldkampioen, Finland derde
Next SDE en Göteborg beleven een puntloos weekend