SDE en Göteborg beleven een puntloos weekend


Beide teams met Nederlandse inbreng speelden afgelopen weekeind twee wedstrijden. Helaas verloren zowel SDE en Göteborg hun beide wedstrijden.

SDE – Linköping 0-3

SDE won de schot statistieken met 29-22, maar Linköping doelvrouw Emma-Sofie Nordström keepte een goede wedstrijd. De 18-jarige redde alle schoten die SDE op doel afvuurde. Aanvallend legde Linköping de basis voor de overwinning in de eerste periode door doelpunten van Ingrid Morset en Gracen Hirschy. Shorthanded bepaalde Carly Bullock de eindstand op 0-3. Volgens Savine Weilenga was vooral de derde periode de beste van SDE, maar de kansen wilden er maar niet in.

Tekst gaat verder onder de video

Luleå/MSSK – Göteborg 6-0

Göteborg kwam naar de Coop Norrbotten Arena met drie overwinningen uit de laatste vier wedstrijden. Maar het lukte niet om nog een overwinning bij te schrijven. Luleå/MSSK stond na de eerste twintig minuten op 2-0. In de tweede helft van de tweede periode scoorde de thuisploeg vier doelpunten in iets minder dan drie minuten. Waaronder twee shorthanded. Petra Nieminen scoorde er twee van de zes. Met maar dertien schoten van Göteborg en 55 voor de koploper in de SDHL werd het een lastige middag. Esther de Jong gaf aan dat de lange reis vooral in de tweede periode zijn tol eiste, maar dat het team zich herpakte in de derde periode. Toen was het leed al geleden.

Tekst gaat verder onder de video

SDE – Djurgården 1-2

SDE nam de leiding in de derby na vijf minuten via Hanna Pinter. Amper 13 minuten in de wedstrijd maakten de gasten gelijk op de powerplay via Sarah Bujold. 34 seconden na de 1-1 scoorde Sofie Lundin 2-1 voor Djurgården. In de vijftigste minuut kreeg Julie Zwarthoed de beste kans op de gelijkmaker via een penalty shot. maar die mogelijkheid verdween doordat Djurgården-goalie Lovisa Berndtsson een save noteerde. Julie Zwarthoed gaf aan dat de ploeg het ritme even kwijt is na de korte winterstop. Behoudens de uitslag was het toch een goede wedstrijd met een hoog tempo.

Tekst gaat verder onder de video

Luleå/MSSK-Göteborg 3-2

Zaterdag was het 6-0 voor Luleå /MSSK, zondag was het een veel gelijkwaardigere wedstrijd. Het was echter Luleå/MSSK dat het beste begon. Dankzij twee power-play goals kwam de thuisploeg na 22 minuten op 2-0. Göteborg kwam terug op 2-1 via Margot Desvignes op assist van Esther de Jong. De 3-1 viel in de slotfase van de tweede periode. De “anschlusstor” viel vier minuten voor tijd door Sofia Gidsater-Nicklasson. Helaas kon Göteborg de gelijkmaker niet meer produceren. Toch zal de ploeg van de 18-jarige Nederlands international met een goed gevoel terugkijken op het duel van zondag.

Tekst gaat verder onder de video

DE STAND:

Previous Trappers lijdt pijnlijke thuisnederlaag tegen Halle
Next Kampioen Tampa Bay start met duidelijke winst, Colorado onderuit