Kampioen Tampa Bay start met duidelijke winst, Colorado onderuit


Face-Off IJshockey NHL

De NHL is weer gestart met COVID-19 aanpassingen. Vijf duels stonden er op de planning voor de eerste speelronde. De Leafs, Flyers, Canucks, Lightning en de Blues gingen voortvarend van start.

Tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 5-1

Na het hijsen van de Stanley Cup banner stuwde Steven Stamkos de Lightning langs de Blackhawks. Hij gaf twee assists en scoorde een goal.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 3-5

Brock Boeser scoorde twee goals in de derde periode voor Vancouver. De Oilers waren nul uit vier op de powerplay. Braden Holtby maakte 28 saves en Nils Hoglander scoorde bij zijn debuut in de NHL voor de Canucks.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 1-4

De seizoensopener voor de Avalanche ging verloren tegen de Blues. In zijn debuut voor St. Louis wist good old Kyle Clifford te scoren. Oskar Sundqvist prikte er twee binnen voor de kampioen van 2019.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 6-3

De eerste battle of  Pennsylvania is gewonnen door de Flyers. Joel Farabee scoorde vier punten (1G, 3A) en Nolan Patrick scoorde meteen bij zijn terugkeer in Philadelphia.

Toronto Maple Leafs – Montréal Canadiens 5-4 OT

Toronto deed het in overtime met Morgan Reilly als match winner. William Nylander (2G, 1A)  en John Tavares (1G, 2A) pakten drie punten.

Previous SDE en Göteborg beleven een puntloos weekend
Next Kirill Kaprizov scoort game winner bij NHL debuut, hattrick Connor McDavid