Kirill Kaprizov scoort game winner bij NHL debuut, hattrick Connor McDavid


Face-Off IJshockey NHL

Maar liefst tien wedstrijden stonden er op het programma in de NHL afgelopen nacht. Oilers Connor McDavid liet weer zien dat hij soms magistrale acties heeft. Shutouts waren er voor de Hurricanes en Islanders en debutanten die scoorden. Waaronder Kirill Kaprizov met een game winner.

Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 3-1

Nashville goalie Juuse Saros stopte 29 pucks en Filip Forsberg scoorde voor de Predators in de derde periode. Ex Columbus speler Luke Kunin scoorde in zijn debuut voor Nashville tegen zijn oude club.

Winnipeg Jets – Calgary Flames 4-3 OT

De Jets verslaan de Flames in overtime onder aanvoering van Patrik Laine. Hij scoorde de game winner na een dikke minuut in de extra tijd. Flames goalie Jacob Markstrom stopte 30 schoten in zijn debuut voor Calgary.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 5-2

Het ‘Dynamic Duo’ was goed voor acht punten, met een hattrick voor Connor McDavid en die gaf ook nog een assist. Aanvaller Leon Draisaitl gaf vier assists. Ook Ryan Nugent Hopkins kon profiteren van die assists want hij scoorde twee keer.

Arizona Coyotes – San Jose Sharks 3-4 SO

San Jose Sharks herstellen zich nadat Phil Kessel de gelijkmaker scoort voor Arizona met nog vier seconden te gaan in de derde periode. Sharks aanvallers Tomas Hertl (2G, 1A) en Evander Kane (1G, 2A) pakte beide drie punten.

Buffalo Sabres – Washington Capitals 4-6

De Capitals hielden stand tegen de Sabres. En bezorgde daarmee debuterend coach voor de Capitals Peter Laviolette de overwinning. Het was ook de eerste wedstrijd in een Washington shirt voor ex Bruins captain Zdeno Chara. Topscoorder Alexander Ovechkin scoorde niet maar gaf wel twee assists. Met een goal en een assist was Taylor Hall met zijn debuut ook waardevol voor de Sabres.

New Jersey Devils – Boston Bruins 2-3 SO

Boston had de shootouts nodig om de winst te pakken tegen de Devils en zorgde daarmee voor een nare smaak bij Devils debuterende coach Lindy Ruff. Brad Marchand scoorde de openingsgoal en de winnende shootout voor Boston.

New York Rangers – New York Islanders 0-4

In het New Yorkse onderonsje werd het debuut van nummer een draft pick Alex Lafreniere verziekt door een shutout van Islander goalieĀ Semyon Varlamov. Anders Lee was goed voor twee goals.

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 0-3

Hurricanes goalie Petr Mrazek boekte een veertien saves shutout. Toch duurde het voor de Hurricanes tot de laatste twee minuten om het echte verschil te maken. Mede te danken aan Red Wings goalie Thomas Greiss die veertig saves maakte.

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 5-2

In zijn eerste wedstrijd als captain zorgde Golden Knight Mark Stone voor de game winning goal met zijn 3-2. Ducks Max Comtois scoorde de twee enige goals voor Anaheim.

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 3-4 OT

De Rus Kirill Kaprizov luisterde zijn NHL debuut op met de game winner via de breakaway in overtime nadat de Wild van een 3-1 achterstand was terug gekomen. Tevens was Kirill goed voor twee assists. Zijn 300ste NHL goal maakte Kings Dustin Brown met de 3-1.

Previous Kampioen Tampa Bay start met duidelijke winst, Colorado onderuit
Next Prijsschieten in Krefeld eindigt in 1-9 winst voor Trappers