Prijsschieten in Krefeld eindigt in 1-9 winst voor Trappers


Prijsschieten in Krefeld.

Tilburg Trappers moest afgelopen week de drie punten aan Saale Bulls Halle geven nadat de wedstrijd in 3-4 eindigde. Vrijdagavond mochten de Tilburgers weer afreizen richting Krefeld. Daar vond de ontmoeting met Krefelder EV 1981 plaats. Mickey Bastings, Ryan Collier, Reno De Hondt, Floris van Elten en Jonne De Bonth ontbraken.bDe wedstrijd eindigde in 1-9 voor Trappers, een ‘typische’ ouderwetse winstpartij voor de Tilburgers.

Lees ook: Trappers loopt nieuwe nederlaag op tegen Saale Bulls

Snelle openingstreffer

De puck lag nog geen dertien seconden op het ijs of hij lag al in de goal. Nadat Krefeld in puck-bezit kwam, en de puck naar voren roeide, werd deze door Trappers onderschept. Vervolgens kwam de puck bij Diego Hofland terecht, die uiteindelijk koelbloedig afrondde. Zo stond het al na dertien seconde 0-1 . Vervolgens bleef Trappers over het jonge team uit Krefeld walsen en wist dankzij een goal van Bartek Bison de voorsprong in doelpunten te verdubbelen. Een dikke minuut voor het einde hielp Kilian Van Gorp aan de uitbreiding van die marge. Daardoor konden de Tilburgers na 20 minuten aan de welverdiende thee.

Tekst gaat verder onder de video’s

Krachtsverschil 

Trappers liet ook in de tweede periode geen spaan heel van de jonge en energieke ploeg van Krefeld. Een hard schot in de 22e minuut van Jordy Verkiel werd door Ties Van Soest van richting veranderd. In een opleving lukte het de Pool Adam Kiedewicz om een tikkie terug te geven. Echter bracht dat Tilburg niet uit de flow. Uiteindelijk werd die 1-4 in de laatste vijf minuten van de tweede periode door Giovanni Vogelaar en Kevin Bruijsten naar 1-6 omgebogen. De goal van Bruijsten leek op een voorzet, die uiteindelijk de goalie van Krefeld zelf naar binnen schoof.

Tekst gaat verder onder de video’s

Eerste goal & Assist

Trappers leek in eerste instantie de laatste periode rustig uit te spelen. Met een 1-6 voorsprong zou verliezen haast onmogelijk zijn. Maar als er één sport is waar een wedstrijd binnen enkele tellen kan keren is het wel ijshockey. Gelukkig voor coach Bo Subr werd in de laatste tien minuten nog drie keer gescoord. De 1-7 kwam wederom van Diego Hofland. De 1-8 werd door Raymond van der Schuit binnengeschoten die al een paar keer eerder dichtbij een treffer was. De kers op de taart was voor Roy Ansems die zijn eerste Oberliga goal voor Trappers scoorde. Jonas Steeno die zijn debuut voor de Tilburgse hoofdmacht in Krefeld maakte, kreeg gelijk in zijn debuutwedstrijd een assist op zijn naam. Steeno stond aan het begin van de 1-9.

Tekst gaat verder onder de video’s

De zege was niet alleen nodig, maar bracht Trappers terug naar plaats drie. Zondag neemt Tilburg het op tegen nummer vijf Leipzig. Bij winst houden de Brabanders de Ice Fighters achter zich op de ranglijst, want de Duitsers hebben op dit moment drie verliespunten minder dan Tilburg Trappers.

INTERVIEWS

Na afloop van het duel in Krefeld sloten Danny Stempher en debutant Jonas Steeno aan voor de camera van Cor Machielsen.

Previous Kirill Kaprizov scoort game winner bij NHL debuut, hattrick Connor McDavid
Next Colorado verpulvert St. Louis, Pittsburgh opnieuw onderuit