Overtime verlies, pak slaag en winst in een week voor dames SDE

Afgelopen week speelden de Oranje dames van SDE drie wedstrijden. Esther de Jong was vrij met Gotenburg en Zoë Barbier speelt pas weer in 2021 met haar Malmö. De dames van SDE speelden achtereenvolgens tegen Djurgårdens, Brynäs en Leksands. Het leverde verlies na overtime, een pak slaag en een overwinning op.

Djurgårdens IF  –  SDE HF 2-1 OT

Afgelopem woensdag twee speelde SDE de derby tegen Djurgårdens. De thuisclub was de bovenliggende partij maar goalie Lindsey Post hield stand tot drieënhalve minuut voor tijd. Toen scoorde Nicole Hall de 1-0. Iedereen in de hal dacht ‘die overwinning is binnen.’ Echter in de allerlaatste seconde werd de gelijkmaker gescoord voor SDE. Leanne Ganney schoot op de goal. Djurgårdens-goalie Wilma Nillsson kon de puck niet genoeg stoppen en Kelly Murray was er als de kippen bij om de puck in het lege doel te schuiven. De overtime was na negentien seconden alweer voorbij. Een schot waarbij de puck niet goed weg gewerkt kon worden bleek fata. De winnende goal werd gescoord door Andrea Dalen voor Djurgårdens.

beelden via C More

SDE HF  –  Brynäs IF 2-8

De wedstrijd tegen de nummer Brynäs op zaterdag zal snel vergeten moeten worden. Na de eerste twintig minuten stond SDE op eigen ijs al op een 4-0 achterstand. De tweede periode was wel voor de thuisploeg. Door een powerplay goal van Julie Zwarthoed op assist van Kayleigh Hamers en een goal van Kelty Apperson was de stand na veertig minuten 2-5. In de derde periode moest men nog drie goals toestaan. Eindstand 2-8. Het verschil werd gemaakt door de Zwitsere Lara Stalder. Zij noteerde liefst zeven punten (2G, 5A). Alleen bij de 0-2 stond zij niet op het ijs.

SDE HF  –  Leksands IF 3-1

Een dag later moesten de dames zich revancheren na het pak slaag tegen Brynäs. Laagvlieger Leksands moest aan de zegekar gebonden worden om het moraal op te krikken. Dat lukte. Al kwam Leksands op 0-1 na zes minuten spelen. Dat het na twintig minuten nog 0-1 stond was opmerkelijk te noemen. Maar liefst twaalf om drie schoten in het voordeel van SDE. Aan het eind stond het aantal SDE-schoten op 42. Leksands goalie Amanda Johansson werd moeilijk gepasseerd. Jacqueline Pierri, Magdalena Walicova en Hanna Pinter wisten alsnog te scoren in de tweede en derde periode. Bij de derde goal was er een secondary assist voor Savine Wielenga.