Trappers verliest eerste ‘thuiswedstrijd’ in Hannover


Tilburg Trappers - Hannover Indians. Foto: Graeme McTaggart

Tilburg Trappers reisde zondagochtend af richting Hannover om hun eerste ‘thuiswedstrijd’ tegen Hannover Indians te spelen. Vanwege eerder gemaakte afspraken is er voor gekozen om niet langer meer de Tilburgse thuiswedstrijden om te ruilen voor uitwedstrijden. Op die manier zal Trappers wanneer de corona-maatregelen het toelaten, alleen nog maar thuisduels spelen. Na het nul puntenweekend van vorige week moest eerherstel in Hannover plaatsvinden. De competitiestart begin november vond ook plaats bij Hannover Indians, toen werd het 1-4.

Time out

De Brabandera begon rommelig, maar wist wel de openingstreffer binnen te schieten. Vrijwel direct na de puck drop in het aanvalsvak kwam de puck bij Giovanni Vogelaar terecht die hem met een hard schot tot achter de goalie van de bezoekers wist te krijgen.

Tekst gaat verder na de video

Dankzij het slordige spel van Trappers wist Hannover Indians de achterstand binnen drie minuten naar een 1-3 voorsprong om te buigen. De drie goals werden door Parker Bowles, halve Slowaak Branislav Pohanka en Robby Hein gescoord.

Tekst gaat verder na de video

Na die 1-3 werd direct een time out aangevraagd. Daardoor konden de Tilburgers even de scoringstreak van Indians doorbreken en tevens de koppen bij elkaar steken om een plan de campagne te vormen. Dat plan werd tot uitvoering gebracht. Tijdens een kort daarop volgende powerplay, schoot team captain Mickey Bastings de aansluitingstreffer binnen. Daaropvolgend kreeg Trappers een aantal straffen. Daardoor wist Tilburg niet meer door te drukken.

Tekst gaat verder na de video

Opmars

Hoewel Tilburg Trappers in de eerste periode een flinke deuk had opgelopen, wisten zij zich in de tweede periode te herpakken. Daaruit volgde diverse mooie acties waarbij Trappers diverse keren enorm dicht bij de gelijkmaker kwam. Uiteindelijk bleef die gelijkmaker uit. Daardoor moest de derde periode meer duidelijk geven.

thuiswedstrijd
Tilburg Trappers in het blauw ‘thuis’ tegen Hannover Indians in Hannover. Foto: Graeme McTaggart

Penalties

Ook in het slotstuk werden er diverse straffen aan ‘Kamp Tilburg’ uitgedeeld. Een aantal straffen waren terecht, maar een aantal straffen werden heel eenvoudig gegeven. Daardoor wist Trappers zichzelf in de laatste periode niet te belonen voor het spel wat zij vanaf de tweede periode lieten zien. Tot overmaat van ramp moest Trappers de wedstrijd met een mannetje minder uitspelen. Uiteindelijk richting de laatste minuut viel er een straf voor Indians en werd Ian Meierdres aan de kant gehaald. Dat alles mocht niet baten om de stand gelijk te trekken. Tot overmaat van ramp werd er nog een empty-netter binnen geschoten. Op deze wijze werd de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-4 verloren.

Next weekend

Deze week speelt Trappers tegen EG Diez Limburg en tegen Herforder EV. Na de streak van drie verloren wedstrijden, het ideale weekend voor Trappers om zich te herpakken. Jordy Verkiel kijkt er reikhalzend naar uit. “Sinds ik bij Trappers 1 speel heb ik nog nooit drie keer achter elkaar verloren. Dat moeten we snel omdraaien. De enige manier is om in de spiegel te kijken en hard te werken met elkaar.”

Previous Nederlandse talenten in Scandinavië – Deel 3
Next Overtime verlies, pak slaag en winst in een week voor dames SDE