Philadelphia en Vancouver houden hoop levend

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wederom twee wedstrijden die do or die hadden. Philadelphia wist de hoop levend te houden door in overtime te winnen van New York. Vancouver had genoeg aan twee van richting veranderde schoten en 43! reddingen van de tweede goalie Thatcher Demko.

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 1-2 (VGK leidt series 3-2)

Na de eerste periode was het nog de brilstand in Edmonton. Maar in de tweede namen de Knights het heft in handen. Met achttien schoten werd Canucks goalie Thatcher Demko onder vuur genomen. Hij capituleerde er op een. Het was Shea Theodore die de 1-0 maakte in minuut 35. Lang kon men er niet van genieten. Vierentwintig seconden later namelijk lag de puck achter Robin Lehner in het doel van Vegas. Het was Brock Boeser die een schot van richting veranderde. In het begin van de derde periode kwamen de Canucks op voorsprong. Ook Elias Pettersson veranderde een schot van richting. De overwinning was bijna geheel op het conto te schrijven van Thatcher Demko die 43 reddingen moest maken. En daarmee hield hij de hoop op een finale plaats levend.

Philadelpia Flyers – New York Islanders 4-3 OT (NYI leidt series 3-2)

Bijna ging het mis voor Philadelphia die een 3-1 voorsprong zagen verdwijnen in de laatste vier minuten van de wedstrijd. Na een 0-1 achterstand door een powerplay goal van Matt Barzal kwam Philadelphia terug met drie unanswered goals. Het waren Claude Giroud, James van Riemsdijk en Matt Niskanen die de trekker overhaalden. Desalniettemin moest deze wedstrijd in overtime beslist worden. Want zowel Brock Nelson en Derick Brassard van de Islanders brachten in de slotfase de wedstrijd naar 3-3. Twaalf minuten in de overtime sloeg Scott Laughton toe. Hij veranderde een schot vanaf de blauwe lijn door Ivan Provorov van richting. En daarmee pakte de Flyers de strohalm die nodig was.