Colorado verslaat Dallas en dwingt game zeven af


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wederom een Do or Die wedstrijd. Nadat Dallas al op matchpoint was gekomen na vier wedstrijden kwam Colorado terug. Nu is de stand 3-3. En volgt er dus een apotheose met game zeven. Hadden de redacteuren van Face-Off gelijk met hun voorspellingen? Je luistert het hier terug.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 4-1 (stand series 3-3)

Laat in de eerste periode kwamen de Stars op voorsprong door Miro Heiskanen. Maar 32 seconden voordat de toeter ging was het Nikita Zadorov met een mooie snapper vanaf de cirkel die zorgde voor de 1-1 en Colorado weer hoop gaf. In minuut 28 scoorde Avalanche rookie Cale Makar de 2-1 voorsprong. Toen Mikko Rantanen al vroeg in de derde periode de Avalanche op een 3-1 voorsprong zette, na een mooie pass over een liggende Stars speler door Nathan MacKinnon, kon het bijna niet meer fout. En zo geschiedde ook. Man of the match Nathan MacKinnon zette met een empty netter nog de 4-1 op het bord.

Derde goalie van de Avalanche Michael Hutchinson verdient ook alle lof, hij stopte 27 schoten van de Stars. Na de blessure van eerste goalie Philipp Grubauer en het matige optreden van tweede goalie Pavel Francouz moest hij het maar laten zien en vooralsnog deed hij dat.

Previous Philadelphia en Vancouver houden hoop levend
Next Snackpoint Eaters Geleen haalt Letse KHL-er Jānis Sprukts