Snackpoint Eaters Geleen haalt Letse KHL-er Jānis Sprukts


Jānis Sprukts Eaters Geleen

Snackpoint Geleen heeft een prima slag kunnen slaan. Jānis Sprukts zal de Limburgers komend seizoen versterken. De Let heeft een ruim KHL verleden met 237 duels en speelde ook nog eens 13 wedstrijden in de NHL bij Florida. De 38-jarige aanvaller is al even in Geleen om te trainen, maar zal zich nu dus ook daadwerkelijk op het roster melden van de Eaters.

Jānis Sprukts: een brok ervaring

De 1,92m lange center is in Geleen neergestreken via coach Gints Bikars. Zijn ploeg, het Letse HK Kurbads, neemt dit jaar niet deel aan de Letse competitie. De aanvaller is nog steeds topfit en wil graag spelen, waarna hij Bikars benaderde. Een gouden kans voor de Limburgers om met beide handen aan te grijpen, waarmee de ploeg een brok ervaring binnenhaalt.

Tekst gaat onder de foto verder
Jānis Sprukts

RIJKE CARRIERE

Sprukts werd in 2000 gedraft door Florida Panthers, maar speelde eerst in Finse Liiga en in de Q bij Arcadie-Bathurst. Uiteindelijk speelde hij 13 NHL duels en 58 AHL wedstrijden bij Rochester Americans. Verreweg de meeste wedstrijden heeft de Center in de de KHL gespeeld bij onder andere Dynamo Riga en CSKA Moskou. Via Slowakije, Zwitserland, Italië en Letland strijkt Sprukts nu dus in Nederland neer.

Previous Colorado verslaat Dallas en dwingt game zeven af
Next Philadelphia en Vancouver doen Houdini act en gaan naar game zeven