Tampa naar Conference final, Colorado pakt strohalm

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee wedstrijden afgelopen nacht waarin beslissingen konden vallen. Bij een is dat gebeurd. Boston kan naar huis. In de tweede overtime werd de winnende door Tampa gescoord. Colorado begon furies en pakte daarme een belangrijk overwinning op Dallas. Hoe zat het nou met de voorspellingen van de redactie? Dat kun je hier terugluisteren in de NHL podcast.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 6-3 (DAL leidt series 3-2)

Nadat de rook van de eerste twintig minuten was opgetrokken stond er een 5-0 score in het voordeel van Colorado op het bord. Dallas goalie Ben Bishop werd gewisseld na drie goals in twee minuten en registreerde de statistieken een schot op goal score van vijf tegen 23. Dallas kon nog terugkomen in de tweede periode met twee goals maar na de 5-2 viel onmiddelijk de 6-2. Desalniettemin gaf in de derde periode Dallas flink gas met een schotenverhouding van achttien om drie maar alleen Jamie Benn kon Michael Hutchinson passeren in de allerlaatste minuut voor de 6-3 eindstand.

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 3-2 (TBL wint series 4-1)

Tampa is inmiddels wel de koning van de overtime. Al ruim 3 wedstrijden extra hebben zij gespeeld alleen al in overtime. Vannacht was het wederom zover. Na een 1-1 in de tweede periode door goals van Ondrej Palat en David Pastrnak, volgde weer een 1-1 in de derde periode. De gelijkmaker viel twee minuten voor tijd door een wrister van David Krejci. In de tweede overtime besliste Victor Hedman het duel. Tampa gaat naar de finale van de Eastern Conference en Boston kan uit de bubble en naar huis.