Dallas, New York en Vegas op matchpoint

Drie wedstrijden afgelopen nacht en alle drie de ploegen die in de series op een tussenstand van 2-1 stonden pakte een matchpoint. Colorado verloor van Dallas, New York rekende af met Philadelphia en Vegas maakte het verschil tegen Vancouver in de laatste periode met drie unanswered goals.

Dallas Stars – Colorado Avalanche 5-4 (DAL leidt series 3-1)

Dallas kwam in de eerste periode op een 3-0 voorsprong onder meer via twee powerplay goals. Radek Faksa en Jamie Benn scoorden. De 1-0 van John Klingberg kwam tot stand via een wrister. De tweede periode was voor Colorado dat door goals van Valeri Nichushkin en rookie Cale Makar terugkwam tot 3-2. Twee goals binnen dertig seconden in de achtste minuut van de derde periode kostte Avalanche goalie Pavel Francouz zijn plek. Hij werd gepasseerd door  Roope Hintz en Denis Guryanov. Nichuskin scoorde zijn tweede en vier seconden voor tijd was het Vladislav Namestnikov met de te late aansluitingstreffer. Zal de blessure van eerste goalie Philipp Grubauer de Avalanche gaan opbreken of komt er nog een Houdini achtige ontsnapping?

New York Islanders – Philadelphia Flyers 3-2 (NYI leidt series 3-1)

Na veertig minuten was de stand 1-1 door goals van Brock Nelson en Sean Couturier. In de derde namen de Islanders een voorsprong doordat Jean-Gabriel Pageau alleen voor Flyers keeper Brian Elliot kwam te staan. Hij ontving een steekpass van Scott Mayfield. Pageau wist de pass met wat geluk langs Elliot te krijgen. Brock Nelson scoorde zijn tweede, doordat hij samen met Josh Bailey op een 2-on-1 kwam en het met een dubbel een tweetje afmaakte. In de laatste minuut scoorde de Flyers nog de aansluitingstreffer via Ivan Provorov. Dichterbij kwam Philadelphia niet meer. Er is nog een kans voor de Flyers, maar of die er nog inzit gezien het spel van de Islanders in de playoffs?

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 3-5 (VGK leidt series 3-1)

Nadat er twee periodes gespeeld waren, was het 3-2 in het voordeel van de Canucks. Een 2-1 achterstand werd omgebogen naar een 3-2 voorsprong door goals van Bo Horvat en Tyler Toffoli. In de laatste periode ging het mis voor Vancouver, doordat Vegas drie unanswered goals scoorde. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorden Nate Schmidt, Max Pacioretty en William Karlsson. Vancouver zal een mission impossible act ten uitvoer moeten brengen, om Vegas van de Western Conference finale af te houden.