Chiefs Leuven strikt Canadese goalie Stefano Cantali


Stefani Cantali

Chiefs Leuven heeft een overeenkomst bereikt met de 22-jarige Canadese goalie Stefano Cantali. De twintiger uit Montréal verdedigde de voorbije drie seizoenen het net van het Amerikaanse Mercyhurst University (NCAA 1).

Eerst Defense, dan Goalie : Stefano Cantali uit Montréal

Stefano Cantali at Mercyhurst
Stefano Cantali

Stefano Cantali speelde de voorbije seizoenen bij het NCAA-1 team Mercyhurst University in Pennsylvania (VS). Cantali speelde in zijn jeugd bij Laval-Montréal en bij het Longueuil Collège-Français-team. De goalie maakte in 2017 deel uit van het Canadees belofteteam (U19) dat zilver behaalde op het WK.

“Ik heb net mijn diploma sportbusiness-management op zak en was van plan om mijn nieuwe leven te beginnen met een avontuur in Europa. Toen het aanbod van de Chiefs kwam, heb ik niet lang getwijfeld”, zegt Stefano Cantali. ”Ik hoor enkel positieve signalen van landgenoten die de voorbije jaren in de BeNe League-competitie hebben gespeeld. “Een goed niveau en een leuke atmosfeer. Van de Chiefs is mij bekend dat het een toffe, jonge en hardwerkende groep is. Ik kijk er dan ook naar uit om deel uit te mogen maken van het team.”

Cantali begon bij de allerkleinsten als verdediger. Pas na jaren zeuren en aandringen bij zijn ouders, mocht hij eindelijk als goalie het ijs op. De ondertussen bijna 23-jarige Canadees is uitgegroeid tot een solide sluitstuk. “Ik ben vrij competitief ingesteld en hou wel van een agressieve manier van keepen. Constant gefocust blijven en er alles aan doen om het net schoon te houden. Dat is echt mijn ding”.

Smaakmaker Malinowski weg, de Belgische Chiefs-kern blijft

Ryan Malinowski (Foto: Kurt Tops)

 

De komst van Cantali betekent wel dat de Amerikaanse goalie Malinowski Leuven na twee seizoenen verlaat. Malinowski was tijdens zijn verblijf bij de Chiefs ongetwijfeld één van de smaakmakers in de BeNe League. Een sterke goalie met fantastische work ethics die ook naast het ijs de ijshockeywereld wist te entertainen. “We kunnen niet anders dan Ryan danken voor zijn inzet en bijdrage aan het team de voorbije twee seizoenen,” benadrukt coach Gil Paelinck. De club en de speler gaan in de beste verstandhouding uit elkaar. “Ryan is gewoon klaar voor een nieuwe stap in zijn (sportieve) leven. Ik denk dat beide partijen dat zo wel aanvoelen. Het Leuvense clubbestuur heeft de voorbije twee seizoenen hemel en aarde bewogen om het verblijf van de Amerikaan – dat onderhevig is aan een complexe nationale en internationale regelgeving – mogelijk te maken.  Op een dag moet je echter durven vooruit kijken.”

Bijzonder is ook dat alle Belgische spelers uit de Chiefs-selectie van het voorbije seizoen hebben laten weten dat ze in Leuven blijven. “Het zegt veel over de sterkte van de groep,” aldus coach Paelinck. “Als je kijkt naar de drukte op de transfermarkt in het ijshockey en je weet dat het gras vaak groener lijkt elders, is het zelfs een verademing te merken dat ondanks alles zo’n hechte vriendenploeg kan samenblijven.  Het geeft alvast veel vertrouwen voor de toekomst,” besluit de Leuvense Head Coach.

Previous Deel 1 - Hoe is het met: Ron Berteling
Next Deel 2 - Hoe is het met: Ron Berteling