Theo van Gerwen algemeen directeur IJshockey Nederland


Theo van Gerwen
Technisch Directeur Theo van Gerwen

Op 1 juni aanstaande zal Rob van Rijswijk formeel afscheid nemen van IJshockey Nederland als algemeen directeur. Theo van Gerwen zal hem per genoemde datum opvolgen. Een jaar geleden werd al duidelijk dat Van Rijswijk niet meer als algemeen directeur actief was, vanwege gezondheidsklachten volgens de officiële lezing. Van Gerwen bekleedde de positie sinds die tijd al waarnemend.

Lees ook: Theo van Gerwen waarnemend algemeen directeur IJshockey Nederland

VAN RIJSWIJK: TWEE TERMIJNEN

Van Rijswijk was vanaf juli 2016 bondsdirecteur van de bond. Hij was verantwoordelijk voor het samenvoegen de NIJB en ijshockey.com dat verder ging onder de naam IJshockey Nederland. Aan de hand van sportmarketingbureau Touché had het de ambitie om het grootste ijshockeyplatform van Nederland te worden voor ijshockeyfans. Ook in de jaren negentig bekleedde Van Rijswijk de positie van bondsdirecteur, voordat hij de overstap maakte naar de IIHF.

Tekst gaat onder de foto verder

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnen

Voorzitter Jan Hopstaken schrijft in een brief. “De ingezette koers om het Nederlandse ijshockey toekomstbestendig te maken, zal verder met kracht worden uitgevoerd. IJshockey Nederland bedankt Rob voor zijn inzet en inbreng voor het ijshockey in Nederland en daarbuiten. Wellicht dat wij in de toekomst nog een beroep zullen doen op zijn kennis en kunde op het gebied van de nationale en internationale ijshockeysport. We wensen hem alle goeds, in goede gezondheid, en gaan er van uit dat we hem, ook als erelid, zullen blijven ontmoeten bij het ijs.”

VAN GERWEN KRIJGT HET DRUK

Met de officiële benoeming van Theo van Gerwen als algemeen directeur komt er een nieuw takenpakket op het bord van de 57-jarige Geldroppenaar. Hij combineert de functie van algemeen directeur met zijn huidige takenpakket van technisch directeur en bondscoach van Nederland U20. Tot vorig seizoen was hij ook de bondscoach van Nederland U18.

Previous Transfer Talk: Kyle Campbell van Luik Bulldogs
Next Hoe is het met: Kevin van Looveren van ERA Renomar HYC