Kyle Campbell, offensieve aanwinst voor Bulldogs de Liège


Zonet maakte Bulldogs de Liège bekend dat het zijn tweede importplek ingevuld weet. Nadat eerder al de komst van Sean McGovern bevestigd werd twee weken geleden, nu de beurt aan Kyle Campbell. Desalniettemin weer een Canadees met Europese ervaring voor de ploeg uit de Maasstad.

Van Nova Scotia naar Ontario

Kyle, geboren en getogen in Nova Scotia, doorliep er zijn jeugdopleiding tot deze rechterwinger een hoofdrol vertolkte in MJAHL bij Yarmouth Mariners. In de 84 gespeelde wedstrijden scoorde de rechterwinger Kyle er 84 punten.

Op zijn twintigste trok Kyle naar Ontario voor vier seizoenen sport en studies te combineren aan de York University. Daar wist de 100 kilo zware winger 45 punten te scoren in 103 gespeelde wedstrijden.

Na de studies, focus op het spel : in Europa

In 2018 trok Campbell naar Europa. Met de Franse tweedeklasser Briançon beleefde Kyle een topseizoen. De promotie naar de Franse topreeks, de Ligue Magnus, werd afgedwongen. Mede dankzij het spel en de 37 scorerpunten van de Canadees. Leuk detail; ploegmaat was daar onder andere Jessyko Bernard. Jessyko, scoorde er 21 punten, en was vorig seizoen één van de uitblinkers bij de Luikse Bulldogs.

 

Van Ligue Magnus, via Polska Hokej Liga naar BeNe League

Het voorbije seizoen startte Campbell in de Ligue Magnus met Briançon. Desondanks moest hij na zestien wedstrijd en zeven assists zijn plaats ruimen. De Poolse eersteklasser Podhale Nowy Targ bracht soelaas. In de terugronde van de Poolse top-competitie wist de zesentwintigjarige aanvaller met het shirtnummer 71 er vijf goals en 4 assists te scoren in achttien partijen.

Volgend seizoen zal deze Campbell dus samen met Sean McGovern de Luikse aanvalslijnen versterken. Tenslotte is men in Luik na de wat onvoorziene beslissing van Pasquale Spano om geen vervolg te geven aan zijn Luiks debuutjaar nog op zoek naar een goalie. Een import goalie, zeg maar uit Canada, zal vermoedelijk nog de Bulldogs-troepen vervoegen.

Previous Hoe is het met Ryan Malinowski?
Next Hoe is het met Werner Hartmann?