Canadese import voor Bulldogs de Liège; Sean McGovern


Van Ontario naar New York

Zonet maakte Bulldogs de Liège zijn eerste aanwinst bekend voor het seizoen 2020/2021. De Canadese aanvaller Sean McGovern zal de Luikse rangen versterken. De jongeman uit Ontario tekende een overeenkomst voor één seizoen. Na zijn jeugdopleiding op AAA-niveau in Canada groeide hij door tot in de NCAA. In New York studeerde hij aan de Saint Lawrence University. Hij scoorde er 37 punten in vier seizoenen.

Europese toer; van Duitsland via Frankrijk naar Zweden

In 2016 trok Sean de grote plas over en debuteerde in de Duitse Oberliga bij Landshut. Halverwege het seizoen werd hij doorgestuurd en belandde in Frankrijk. Bij tweedeklasser Cholet speelde hij anderhalf seizoen en was er goed voor 26 scorerpunten. In 2018 verhuisde de polyvalente aanvaller naar Zweden. Bij vierdeklasser Åmåls SK bleek hij een voltreffer. In ruim dertig wedstrijden tekende de Canadees voor zeventig punten. Daarmee dwong hij een contract af bij derdeklasser Tranås AIF. Halverwege vorig seizoen trok McGovern echter terug naar Frankrijk.

Van Marseille naar de Maas

Bij de Zuid-Franse tweedeklasser Marseille werd (tevergeefs) een PlayOff-ticket nagejaagd. De blauwhemden, waar ook onder andere ex-Leuven Chiefs Eric Springer aan de slag was, zijn ambitieus. Marseille met Belg Jonathan Zwikel, na een uiterst succesvolle spelerscarrière in Frankrijk, aan het roer, wil hogerop. Sean McGovern wist twaalf punten te scoren in zeventien wedstrijden. De Top-acht bereiken in het klassement bleek echter net niet mogelijk. Zo moest de Canadees op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die werd dus gevonden in Luik en zo zal de ondertussen zesentwintigjarige Canadees de Bulldogs-aanvallen opzetten komend seizoen.

 

 

Previous Hoe is het met Cheyne Matheson?
Next Hoe is het met Marine Dinant?