Trappers scoort niet genoeg en verliest daardoor in Hamburg


Tilburg Trappers beleefde vorige week een enorme off day tegen rivaal, Hannover Scorpions. Een aantal dagen na het eerste ’thuis-verlies’ stond de laatste uitwedstrijd van de competitie op het programma. Daarvoor moesten de Brabanders naar Hamburg afreizen, om daar tegen de plaatselijke Crocodiles Hamburg te spelen. Dat was voor Trappers de uitgelezen kans om zich te revancheren en voor de aanstaande playoffs, zelfvertrouwen te tanken. De wedstrijd waarbij Mickey Bastings en Bartek Bison van een blessure terugkeerde eindigde in 3-1 voor Crocodiles Hamburg. Graeme McTaggart praat jullie bij over de tweede verliespartij op rij.

Ongelukkig

In de openingsfase was er sprake van enige balans tussen beiden teams. Daardoor werd de puck vooral heen en weer gespeeld en ontstonden er niet veel kansen tot het maken van doelpunten. Uiteindelijk wist Crocodiles via Dominik Lascheit met zijn doelpunt de openingstreffer te zetten. De goal van Lascheit was voor Ruud Leeuwesteijn die een prima eerste periode keepte, een ongelukkige tegentreffer. Diverse straffen die Hamburg opliep, zorgde niet voor gevaar achterin omdat de Tilburgers geen goede kansen creëerde. Het spel in de eerste periode oogde niet goed, maar wel veel beter dan afgelopen zondag tegen Hannover Scorpions. Uiteindelijk kon de thuisploeg stand houden waardoor 1-0 de tussenstand na de eerste periode bleef.

Crocodiles Hamburg - Tilburg Trappers
Foto: Holger Beck

Kilian deelt uit

In het middenstuk schoot Tilburg uit de startblokken. Het tempo werd opgevoerd waardoor goalie, Kai Kristian als schietschijf werd gebruikt. Daardoor ging het bij de ploeg van Bo Subr steeds beter lopen. Toch was daar wederom Lascheit die het dominante spel van de Tilburgers doorbrak door alleen op Leeuwesteijn af schaatsen en snoeihard binnen te schieten, 2-0. Een ongelukkige overtreding van Kilian van Gorp op een speler van Crocodiles zorgde ervoor dat Tom Kübler voor zijn ploeggenoot opkwam. Omdat van Gorp liever uitdeelt dan ontvangt, kreeg Kübler spijt en moest na een aantal flinke tikken naar de strafbank. Vervolgens mocht van Gorp naar de kleedkamer. In de absolute slotfase van de tweede periode schoot Bartek Bison de aansluitingstreffer binnen. Vrijwel direct daarna werd er voor de tweede keer van de avond gepauzeerd.

Foto: Holger Beck

Periode 3

Het slotstuk van de avond kende wederom een periode vol met kansen voor Tilburg. De goalie van Hamburg keepte een zeer goede wedstrijd waardoor Trappers op geen enkele wijze meer tot scoren kwam. De blauw-gele brigade schoot vanuit allerlei hoeken en standen, maar de puck wilde er maar niet in gaan. Een straf van Boet Van Gestel zorgde wederom voor een opleving van de thuisploeg die voor de derde keer in de wedstrijd tot scoren kwam. De 3-1 powerplay goal werd door Yannis Walch gemaakt. Vervolgens hield Crocodiles het achterin op slot.

In de laatste drie minuten van de wedstrijd werd Leeuwesteijn met zijn ploeggenoten naar de bank geroepen voor een time-out. Na de time-out keerde hij niet meer terug op het ijs zodat er een speler extra op het ijs mocht. Ook met een ‘mannetje meer’ kreeg Trappers de puck niet in de goal. De wedstrijd eindigde in 3-1 waardoor Trappers voor de tweede keer op rij verloor.

Jordy Verkiel. Foto: Holger Beck

Laatste thuiswedstrijd

Zondag speelt Tilburg Trappers tegen EXA Icefighters uit Leipzig de laatste (thuis)wedstrijd van de competitie. Vooralsnog gaat het duel gewoon door. Er is (nog) geen sprake van afgelasting i.v.m. het Corona Virus. Na het duel tegen Leipzig is er anderhalve week rust en daarna zullen de playoffs beginnen.

Previous Nederlaag Florida tegen concurrent Toronto, Bobby Ryan krijgt staande ovatie
Next Zoetermeer uitgeschakeld, Herentals en Den Haag strijden verder om plek twee