Nederlaag Florida tegen concurrent Toronto, Bobby Ryan krijgt staande ovatie


Face-Off IJshockey NHL

Tien wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. Met de terugkeer van Bobby Ryan in Ottawa na drie maanden in de afkickkliniek. Honderd dagen nuchter en dan een hattrick scoren. De Predators die 0.1 seconden voor tijd de gelijkmaker scoren en dan in overtime winnen. Florida verloor thuis van Toronto en moet nu vol aan de bak om die wildcard plek te bemachtigen. Weer genoeg om over na te babbelen. U krijgt de update van Cor Machielsen.

Boston Bruins – Dallas Stars 4-3

In zijn tweede wedstrijd voor de Bruins was ex Anaheim speler Nick Ritchie gelijk succesvol door de 3-1 te scoren. David Pastrnak scoorde inmiddels zijn 46ste goal. De aansluitingstreffer van Miro Heiskanen in de 58ste minuut was te laat voor de Stars om nog een echt offensief op te zetten.

Detroit Red Wings – Minnesota Wild 1-7

De twintigste nederlaag op een rij voor Detroits goalie Jimmy Howard. Bovendien scoorde Matt Dumba twee keer voor de Wild die op koers blijven om de playoffs te halen via de wildcard positie.

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 3-5

Na twaalf minuten was het al 3-1 voor Florida. Nog voor het einde van de eerste periode hadden de Leafs de stand al gelijkgetrokken. Auston Matthews maakte zijn 44ste goal. William Nylander scoorde de game winner in de 49ste minuut.

Montreal Canadiens – New York Rangers 2-5

De negende uit overwinning op een rij voor de Rangers. 2-0 was de tussenstand na 37 minuten. Phillip Di Guiseppe scoorde zijn eerste van het seizoen voor de Rangers. En Ryan Strome scoorde de laatste twee.

Nashville Predators – Calgary Flames 4-3 OT

Met nog maar 0.1 seconde te spelen scoorde Mikael Granlund de 3-3 voor Nashville. En in overtime was hij wederom trefzeker met een wrist shot. Hij versloeg daarmee Flames goalie David Rittich.

Ottawa Senators – Vancouver Canucks 5-2

Dit is natuurlijk het verhaal van deze speeldag. Ottawa’s Bobby Ryan gaat in november naar een afkickkliniek om behandeld te worden tegen een alcoholverslaving. Om vervolgens na 100 dagen nuchter zijn en in zijn eerste thuiswedstrijd meteen een hattrick scoren. Zelfs de beste scenarioschrijvers hadden dit niet kunnen bedenken.

San Jose Sharks – New Jersey Devils 3-2 OT

Na vijf nederlagen op een rij werd er weer eens gewonnen door de Sharks. Na een 0-2 voorsprong voor de Devils scoorde Marcus Sorensen de 2-2 shorthanded. In overtime was het Logan Couture met een snapshot voor het extra punt.

St. Louis Blues – New York Islanders 3-2 OT

De Blues moesten ook vol aan de bak want de Islanders pakte brutaal een 2-0 voorsprong. De huidige Stanley Cup kampioen pakte toch de winst. Een slapshot van Vince Dunn betekende de 2-2 en in overtime verraste Colton Parayko Islanders goalie Thomas Greiss met een wrap-around.

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 2-5

Na elf overwinningen op een rij werd er nu de vierde nederlaag op een rij geleden door de Lightning. Een 2-0 voorsprong na 41 minuten bleek niet voldoende want Chicago kwam terug met vijf unanswered goals. Drie daarvan kwamen van de stick vastgehouden door Dominik Kubalik. En Slater Koekoek scoorde de game winning goal tegen zijn oude team.

Winnipeg Jets – Washington Capitals 3-0

Goalie Connor Hellebuyck speelde zijn 53ste wedstrijd voor de Jets en pakte alle 34 schoten van de Capitals. Het is inmiddels zijn vijfde shutout van dit seizoen. Verdediger Dmitry Kulikov scoorde zijn tweede van het seizoen en het bleek de game winning goal te zijn.

De stand

Luister ook onze laatste NHL-podcast van 27 februari

Previous Chiefs Leuven plaatst zich voor de play-offs na zege op Antwerp
Next Trappers scoort niet genoeg en verliest daardoor in Hamburg