Chiefs Leuven plaatst zich voor de play-offs na zege op Antwerp

Chiefs Leuven

Het laatste inhaalduel van deze week werd gisteravond afgewerkt in Deurne. Daar ontving Antwerp Phantoms de mannen van Chiefs Leuven. Bij winst werden de play-offs veiliggesteld door de Chiefs. De ploeg van Gil Paelinck had het 40 minuten lastig met Phantoms, maar won uiteindelijk heel ruim na een intens potje ijshockey.

LEUVEN KRIJGT HET NIET CADEAU

Leuven startte goed en dat was nodig. Een vroege straf van Boris Coehorst, leverde de eerste treffer op: Jeffie Versin ontving de puck van Dean Thurura en schoof de 0-1 binnen. Antwerp wilde de huid duur verkopen en sloeg na zeven minuten terug via Ax L Kila. In de tiende minuut kookte de potjes voor het eerst over. Dean Thurura en Aleksi Leskinen mochten met 4+10 de sin bin op. Het bleef onrustig, maar Ax L Kila bracht met zijn tweede treffer de mannen van Phantoms op een 2-1 voorsprong.

Antwerp Phantoms

Na de eerste dweil leek Leuven zich te herpakken via treffers van Oscar Delbrassine en Adam Logozzo. Doordrukken kon het niet, zodat met 2-3 de tweede intermissie werd bereikt. In het slotstuk barstte het vuurwerk pas echt los op alle fronten. Binnen vijf minuten hadden Riku Koskinen en opnieuw Kila de thuisploeg op 4-3 gezet. Leuven moest en kwam ook. Direct na de hernieuwde voorsprong, knalde Logozzo zijn tweede binnen voor de gelijkmaker. Rino Dhondt tekende tien minuten voor tijd voor de 4-5. Nadat Borya Kolyasnikov de bezoekers voor het eerst op een marge van twee zette, ging het los.

THAT ESCALATED QUICKLY

Opnieuw ontplofte het kruit in de tent van Deurne, waarbij er vijf man met een match penalty konden inrukken. In de resterende acht minuten bleek een uitgedund Antwerp niet opgewassen tegen de Chiefs. Tekenend voor het Antwerpse seizoen was de straffenlast na de knokpartij: onnodige tijdstraffen werden keihard afgestraft. Oscar Delbrassine, Adam Logozzo (2x) en Nathan Compere tilden de eindstand naar 4-10. Negen treffers in de laatste 20 minuten en een totale straffenlast van 193 minuten aan straftijd. Het was een heet avondje in Deurne.

Chiefs pakte met de zege definitief een play-off ticket en steeg naar plaats vijf ten koste van Nijmegen en Geleen. Nijmegen zal vermoedelijk die plaats terugpakken, want zij hebben nog drie duels te gaan. Geleen zal vermoedelijk op plaats zeven blijven. Zowel de Belgen als de Limburgers treden nog aan tegen Trappers.

11 Trappers BNL Team 17 0 0 1 16 1 -137
Previous Trade deadline, Daniel Sprong, wild card plekken, Vezina, Hart en Rocket Richard kandidaten,
Next Nederlaag Florida tegen concurrent Toronto, Bobby Ryan krijgt staande ovatie