Bruins hebben het lastig met gehavende Oilers, winnen pas in overtime


Face-Off IJshockey NHL

Zes wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Met de spring training die binnenkort weer gaat beginnen in het baseball scoorde Florida’s Victor Trochek een baseball goal. De gehavende Oilers die zeven basiskrachten miste konden de Bruins aardig partij geven. Toch wonnen de Bruins. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Anaheim Ducks – Florida Panthers 1-4

Florida pakte de derde plek over van Toronto in de Atlantic divisie. Aleksi Saarela scoorde zijn eerste NHL-goal. Vincent Trochek scoorde een baseball goal. Door een puk die hoog terugkwam van de boarding direct uit de lucht in de goal achter goalie John Gibson te slaan.

Chicago Blackhawks – New York Rangers 3-6

Drie punten scoorde Chris Kreider voor de Rangers. Terwijl goalie Igor Shesterkin alweer zijn vijfde overwininning op een rij pakte. En daarmee de derde plaats op de franchise van langste winning streak van rookie goalies voor New York. Steve Weeks had er zes in 1982 en de koploper is Jim Henry met zeven uit 1942. Vijf goals scoorde de Rangers in de derde periode en dat terwijl na veertig minuten de stand nog 1-1 was.

Colorado Avalanche – New York Islanders 3-1

De Avalanche bezorgde de Islanders alweer de vierde opeenvolgende nederlaag. Nathan MacKinnon en Cale Makar hadden ieder twee assists.

Dallas Stars – Arizona Coyotes 3-2

Met 39 gestopte schoten hielp Ben Bishop Dallas op weg naar een gedeelde koppositie in de Central divisie. Na veertig minuten was de stand nog 2-2. De wedstrijd werd ontsierd door een brutale check van Jamie Benn op Oliver Ekman-Larsson die head first in de boarding belande. In de derde periode was het Jamie Oleksiak die de winnende maakte.

Edmonton Oilers – Boston Bruins 1-2 OT

Dit was een wedstrijd tussen de beste teams dit seizoen qua special teams. De nummers een en twee op de powerplay en de nummers twee en drie op de penalty kill. De Oilers scoorde 100% op de penalty kill. Terwijl Boston er één moesten incasseren op zes penalty kills. In de eerste periode scoorde Patrice Bergeron de 0-1 met een wrister. In de 43ste minuut was het Sam Gagner die een schot van Ethan Bear op de powerplay van richting veranderde. Pas in de overtime konden de Bruins het verschil maken. Het was David Pastrnak die een foute pass af strafte en Mike Smith passeerde five hole. Pastrnak staat daarmee weer op de gedeelde eerste plaats met Auston Matthews. Zij hebben ieder nu 43 goals gescoord.

Vancouver Canucks – Minnesota Wild 3-3 SO

Door het overtime verlies van de Oilers tegen de Bruins konden de mannen uit Vancouver weer eerste worden in de Pacific divisie. Maar dan moesten ze winnen van de Wild. Tyler Toffoli maakte zijn debuut voor Vancouver terwijl Alex Galchenyuk de 3-3 maakte. Aanvankelijk leek het niet te lukken gezien de tussenstand van 1-3 na veertig minuten. Maar in de shootouts was het wederom Galchenyuk die voor de Wild in zijn derde wedstrijd de game winning shootout scoorde. Bovendien met deze winnende goals bezorgde hij coach Dean Evason de eerste overwinning.

Previous Eerste Divisie: de play-offs zijn begonnen!
Next Toronto herstelt zich met shutout tegen Pittsburgh, Foligno scoort between the legs