Toronto herstelt zich met shutout tegen Pittsburgh, Foligno scoort between the legs


Face-Off IJshockey NHL

Afgelopen nacht waren er acht duels in de NHL. Waarbij een aantal debutanten hun eerste goal scoorde in de NHL of bij hun nieuwe club. En Alexander Ovechkin nu op 699 goals staat en weer een hele mooie ‘between the legs’ van Blue Jacket Nick Foligno. Toronto pakte een shutout tegen Pittsburgh en pakte daarmee weer hele belangrijke punten. Vanaf heden ziet u onderaan de laatste recap een overzicht van de wild card stand in de league. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 3-4 OT

Ondanks een snelle 2-0 voorsprong met daarbij een ‘between the legs’ goal van Nick Foligno in de eerste periode, was het na twee periodes toch gewoon gelijk met 3-3. In zijn eerste wedstrijd voor Columbus scoorde Stefan Matteau meteen een goal. Hij scoorde de 3-1 aan het begin van de tweede periode. Achteraf gezien leverde het maar een punt op omdat Kevin Hayes in overtime de winnende maakte en zo alweer de zevende nederlaag op een rij aan Columbus toediende.

Los Angeles Kings – Florida Panthers 5-4

Ondanks vier punten van Jonathan Huberdeau werden de Panthers getrakteerd op een nederlaag. En die doet pijn in de strijd om een play-off plek in de Atlantic Division. Gabriel Vilardi scoorde bij zijn debuut in de NHL voor de Kings, een goal en had tevens een assist. De game winning goal werd gescoord door Ben Hutton.

New Jersey Devils – San Jose Sharks 2-1

In deze wedstrijd was het Tim Heed die voor de Sharks zijn eerste goal scoorde van dit seizoen en daarmee de Sharks op een 0-1 voorsprong zette. Na veertig minuten was de stand 1-1 doordat Jesper Bratt met een wrister de gelijkmaker produceerde. P.K. Subban maakte het verschil in de derde periode met een powerplay goal. En zorgde daarmee ervoor dat rookie goalie Mackenzie Blackwood in zijn laatste vijf starts vijf overwinningen pakte.

Ottawa Senators – Winnipeg Jets 1-5

Het was Mark Scheifele die met zijn derde hattrick uit zijn NHL-carrière medeverantwoordelijk was voor de derde winst op een rij. Het waren alle drie powerplay goals.

St. Louis Blues – Arizona Coyotes 1-0

Het zal een van de makkelijkste shutouts zijn geworden voor Jordan Binnington. Hij hoefde maar veertien! schoten te stoppen. Arizona goalie Antti Raanta kreeg er 46 te verwerken en werd één keer gepasseerd. En dat was door Ryan O’Reilly in de 42ste minuut. Door deze winst hebben de Blues de koppositie weer te pakken in de Central Division.

Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins 4-0

In de back to back games tussen Pittsburg en Toronto pakte Frederik Andersen in de tweede wedstrijd een shutout. Hij stopte alle 24 schoten van Pittsburgh. Jake Muzzin scoorde een goal en had twee assists in de belangrijke overwinning van Toronto.

Vegas Golden Knights – Tampa Bay Lightning 5-3

De winning streak van Tampa en Andrei Vasilevskiy zijn gestopt door de Golden Knights. Alec Martinez die na elf jaren bij de Kings, overstapte naar Las Vegas, scoorde een goal en had een assist in zijn debuut.

Washington Capitals – Montreal Canadiens 3-4 OT

Op 699 goals staat Alexander Ovechkin nu. Hij scoorde de 1-0 maar bleek niet voldoende voor de winst. Voor het einde van de derde periode scoorde Tom Wilson de 3-3 en zorgde daarmee voor een punt. Het extra punt ging naar Canada doordat Ben Chiarot met een slap shot Braden Holtby versloeg en daarmee de zevende nederlaag toebracht in de laatste tien wedstrijden.

Previous Bruins hebben het lastig met gehavende Oilers, winnen pas in overtime
Next Trappers boekt zege bij Indians ondanks Oberliga Nord titel