Nederland U18 Dames jagen op promotie naar Division 1B in Eindhoven


Oranje U18 Dames

Vandaag is het zover! Het WK U18 Dames in Eindhoven gaat van start. De afgelopen dagen hebben wij alle speelsters en de staf uitgebried voorgesteld. Het is tijd om een blik op het WK te werpen en de verwachtingen uit te spreken.

TIME TO STRIKE BACK

De speelsters hebben het zelf al aangegeven. Ondanks dat er lastige wedstrijden verwacht worden, stappen onze leeuwinnen met een doel het ijs op. Goud pakken en promotie naar Division 1B afdwingen. En dat is als sporter ook gezond, gaan voor het hoogst haalbare dat er is. En het kan ook met deze groep. Een groep die zeer getalenteerd is, hoort ook (minimaal) een stap hoger thuis.

Tekst gaat onder het radio-interview verder

DE VOORBEREIDING

De voorbereiding was prima te noemen, oefenzeges tegen België, twee keer in Keulen en afgelopen donderdag tegen Kazachstan. Er werd alleen verloren van ‘het grote Oranje’, maar dat is geen schande. Myrthe Martens, Amy-Lynn Moors en Cloe Keijzer weten op welke knoppen ze hebben moeten drukken. ‘Volgens mij hebben we alle koppies dezelfde kant op staan.’ zegt Martens op de vooravond van het WK.

Tekst gaat onder de foto verder

Myrthe Martens Oranje U18 Dames

DE TEGENSTANDERS

Tegen Australië en Chinees Taipei werd nog niet gespeeld. Van Australië weten we dat er lekker stevig gespeeld kan worden en Taipei zal het vooral van de behendigheid en snelheid moeten  hebben. Kazachstan is wél bekend. Na hun degradatie uit 1B nu drie WK’s geleden, zit met vast in deze groep. In Mexico, tijdens het debuut WK van Oranje, versloegen onze leeuwinnen de Kazachsen met 5-2. Michelle van Ooijen maakte de 3-2.

Tekst gaat onder de video verder

Met Kazachstan hebben we in onze ogen ook de ‘zwaarste’ tegenstander in de smiezen. Zij werden afgelopen donderdag met 3-1 verslagen, maar dat duel liet de opponent zien dat het goed kan ijshockeyen. Zeker in de eerste periode waren de Oost-Europeanen de baas. Daar zal de vermoedelijijke sleutel van dit WK liggen op dinsdag.

HET COLLECTIEF

Het collectief van Oranje zal het verschil gaan maken dit toernooi. Alle speelsters hebben hun rol en zullen die vol moeten gaan pakken. Routiniers als Esther de Jong, Zoë Strijland, Michelle van Ooijen, Amber Nauta en Emma Fondse zullen hun ervaring moeten laten gelden. Aimée Seppenwolde en Iris van Houten zijn de rotsen achterin de defensie. Zeker Van Houten, nog maar 15 jaar oud, zal met een topgevoel het WK starten, na goud in Lausanne.

Tekst gaat onder de foto verder

Iris van Houten U18 Dames Oranje

Voorin zullen de ogen niet alleen op Captain de Jong gericht zijn, maar ook op Kimberly Collard, en Fleur Kivits die zich vorig jaar in Dumfries al manifesteerden. Benieuwd zijn we ook naar de energieke Luka Prooi. Maar ook de ‘nieuwste garde’ met Amy Dieke, Roos Karst, Demi Roobol en Arwen ten Cate bijvoorbeeld mogen hun kunnen laten zien.

FACE-OFF IS AMBASSADEUR

Als sinds het begin van de U18 WK cyclus staat Face-Off zij aan zij met deze jonge talenten. In een tijd dat er lacherig werd gedaan over de vrouwen, of dat het niet serieus genomen werd. Wij doen geen enkel team tekort, maar zijn heel duidelijk: Face-Off is de ambassadeur van het vrouwenijshockey en trotse vaste partner van Nederland U18 Dames.

Wij roepen al jaren dat de kortste route naar internationaal succes via de vrouwen loopt. Nu die woorden bewaarheid worden, stappen steeds meer beleidsbepalers en supporters op de ‘bandwagon’. Succes verkoopt. En dat is goed om te zien, dat geeft slagkracht richting bedrijven. Het vrouwenijshockey in Nederland is nu volledig omarmd.

LITTLE LIONS ARMY

Met de steun van het Little Lions Army en de kwaliteit van deze groep kan niets een mooi resultaat in de weg staan voor Nederland U18. Op naar het eerste duel tegen Chinees Taipei. Puck Drop om 16:30 uur in Eindhoven. Kun je er niet bij zijn? Schreeuw ze naar de overwinning via de live stream.

Previous Nijmegen kleineert Leuven, Herentals pakt winst bij Panters
Next Stroef spelend Oranje krijgt vuistslag van Chinees Taipei