Nijmegen kleineert Leuven, Herentals pakt winst bij Panters


Devils Nijmegen Antwerp Phantoms
Foto: Paul Nicolaassen

Er stonden vrijdagavond twee wedstrijden op het programma. HYC Herentals ging op bezoek bij Zoetermeer Panters, en Select4-u Devils Nijmegen kreeg ook Belgisch bezoek in de vorm van Chiefs Leuven.

ZOETERMEER PANTERS – HYC HERENTALS 3-7

De wedstrijd begon afwachtend voor beide teams. Even kreeg je de indruk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Maar toen Zoetermeer een powerplay in zijn voordeel kreeg, gebeurde niet wat men dan verwacht. Niet Zoetermeer maar wel Herentals scoorde twee keer. De eerste goal was een mooi uitgespeelde kans van Herentals waar Pancel scoort op een assist Van Shupe. De tweede treffer gaf Zoetermeer gewoon cadeau door de puck voor het doel aan Vincent Morgan te geven, die dankbaar scoorde. Zoetermeer was van slag en in periode één stonden ze zo plots vier doelpunten achter. Op het einde van die periode kon Turpijn op aangeven van Henderson nog tegen scoren.

ERA Renomar HYC
Foto: Jan Hofstede

Periode twee ging veel vlotter voor Zoetermeer. Het tegendoelpunt en een pep-talk tijdens de rust leek hoop te geven. Deze periode wonnen ze met 2-1 door mooie treffers van Henderson en Korcsis. Tegen het einde van de periode toonde Herentals waarom men hen zo roemt om de snelle omslag. Een fast break die Pancel mooi afwerkte. In P3 nam Herentals terug controle. Ze namen een vliegende start en Kevin Riedijk van Zoetermeer moest enkele mooie reddingen doen. Maar opnieuw wist HYC Herentals Pancel voor enkele keren voor doel te brengen. Hij scoorde twee maal en bracht de eindstand op 3-7.

SELECT 4-u DEVILS NIJMEGEN – CHIEFS LEUVEN 8-0

Nijmegen ligt in de stand achter op Chiefs Leuven. Om nog bij de play-off plaatsen te komen moest er gewonnen worden. In Nijmegen wist men dat ze 60 minuten alles zouden moeten geven. Alles verliep volgens plan, het plan van de Devils.

Zowel in de eerste als de tweede periode wisten de Devils de nul op het bord te houden en twee maal te scoren. Copier scoorde telkens de eerste van beide periodes en Jarabek verdubbelde de score in P1 terwijl Houkes zijn eerste van de avond in P2 maakte.

Jan Jarabek Select 4-u Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

Ook in periode drie wist Leuven niets aan de score te veranderen. Ze konden Deniz Mollen niet verslaan. Nijmegen had daar minder problemen mee. De derde periode legden ze er nog eens vier binnen door drie goals van Eden en de tweede van de avond voor Houkes. Missie geslaagd voor Devils Nijmegen maar Chiefs Leuven zal op de terugweg naar de Belgische studentenstad deze partij snel willen vergeten.

Chiefs Leuven
Foto: Robert Bos

Door deze winst, en het verlies van Zoetermeer, klimt Nijmegen naar plaats acht op gelijke punten met Panters. Zoetermeer houdt nog net zeven acht vast. Het staat allemaal dicht bij elkaar in die regionen van de BeNe League. Spanning om de play-off plaatsen blijft verzekerd.

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 12 11 0 1 0 34 +51
2 ERA Renomar HYC 12 8 2 0 2 28 +41
3 CAIROX HIJS Hokij 12 7 1 1 3 24 +27
4 Luik Bulldogs 9 6 1 0 2 20 +21
5 Chiefs Leuven 13 5 1 1 6 18 -1
6 Microz Eaters Limburg 11 5 0 2 4 17 +16
7 Zoetermeer Panters 12 4 2 0 6 16 +2
8 Select 4-u Devils 12 5 0 1 6 16 +10
9 Mechelen Golden Sharks 11 5 0 0 6 15 +1
10 Antwerp Phantoms 12 2 0 1 9 7 -65
11 Trappers BNL Team 14 0 0 0 14 0 -113
Previous Debutant Van der Schuit wint met Trappers van Füchse
Next Nederland U18 Dames jagen op promotie naar Division 1B in Eindhoven