Debutant Van der Schuit wint met Trappers van Füchse


Vorige week kwam het grote nieuws dat Raymond van der Schuit van Select 4-u Devils Nijmegen naar Tilburg Trappers. Na een week trainen met de selectie, mocht Van Der Schuit vrijdagavond zijn debuut maken. Hoewel het geen hele goede wedstrijd was, werd er wel gewonnen. De wedstrijd eindigde tussen Tilburg Trappers en Füchse Duisburg in een 5-2 overwinning voor de Tilburgers. Graeme McTaggart was erbij en praat jullie bij.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Debutant
Debutant Raymond van der Schuit. Foto: Arie Leeuwesteijn

Oogstrelend

Het spel zag er leuk uit. Er werden mooie passes gegeven en een aantal kansen leken ook omgezet te worden naar doelpunten. Hoewel het spel er leuk uitzag, was het niet altijd even goed. Daardoor viel pas het eerste doelpunt na vier minuten uit een rebound nadat Danny Stempher op de goalie schoot. De puck werd tegengehouden, maar Mitch Bruijsten wist hem vakkundig alsnog binnen te schieten. Een aantal minuten later was het Stempher die nu wel zelf kon scoren. De streak aan goals werd doorbroken toen de Canadees Kyle Gibbons voor Duisburg de puck wist binnen te schieten. Een powerplaygoal van Reno De Hondt, die later door ref aan Jonne De Bonth werd toegewezen bracht de marge weer op twee doelpunten. Met de 3-1 van De Hondt gingen de Tilburgers met een comfortabele stand pauzeren.

(Tekst gaat verder onder de video)

Marge

In het middenstuk was Füchse totaal niet gevaarlijk. Ze hadden wat kansen, maar daar bleef het vooral bij. Daarentegen wilde het bij Trappers wel een aantal keer lukken. Een mooie backhand van Mitch Bruijsten zorgde ervoor dat de 4-1 op het scoreboard verscheen. Een aantal minuten later na een harde overtreding op Jordy Verkiel, ontstond er een powerplay situatie. Daaruit wist Trappers via Diego Hofland te scoren. Zo stond het na 40 minuten ineens 4-1.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto: Arie Leeuwesteijn

Uitgeblust

In de derde periode wist Füchse Duisburg de 5-2 via Cornelius Krämer te maken. Dat kwam mede doordat de Tilburgers in de derde periode zonder Verkiel minder scherp speelde. Het zag er niet naar uit dat het nog mis kon gaan en dat was ook aan het spel te zien. In de laatste fase van de wedstrijd was er geen enkele spanning meer te beleven en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Na 60 minuten stond het 5-2 voor de Tilburgers. Gedurende wedstrijd kregen spelers als Damian Leppers, Bryan Vos en Ceaney van Uijtrecht een aantal spelminuten.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ceaney Van Uijtrecht in het eerste van Trappers. Foto: Arie Leeuwesteijn

Krefeld

Op zondagmiddag reist Tilburg Trappers af naar Krefelder EV 1981. Daar wordt de laatste ‘inhaalwedstrijd’ gespeeld. Na die wedstrijd zullen alle teams weer op gelijke hoogte staan qua gespeelde wedstrijden. Als Trappers die weet te winnen, staan ze negen punten voor op de nummer twee, Herner E.V. Ook bij die wedstrijd zijn wij aanwezig en zullen wij na afloop verslag doen.

Interviews:

 

Previous Iris van Houten, UNIS Flyers Heerenveen
Next Nijmegen kleineert Leuven, Herentals pakt winst bij Panters