Merel Slopsema, GIJS Groningen


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord: Merel Slopsema, speelster van GIJS Groningen.

Heb je nog geen kaarten voor het WK? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Merel Slopsema

Leeftijd: 16

Huidige club: GIJS Groningen

Positie: Defence

Rugnummer bij U18: 14

Tekst gaat onder de foto verder

Merel Slopsema Nederland U18 Dames

Wat voor school/opleiding doe je? MBO verpleegkunde

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Dit wordt mijn derde WK

Hoe tof is het om voor Oranje (U18) te spelen? Super ! Het is een eer om voor je land te mogen spelen en de leeuw op je borst te hebben.

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? Edmonton Oilers

Tekst gaat onder de video verder

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Tilburg

Zou jij ooit in het buitenland willen spelen? Ja! Het lijkt me super tof om in Amerika te kunnen spelen.

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje? Nicky Collard. Ze is super snel en die snelheid zou ik ook graag willen hebben.

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Goud halen op het WK in Mexico was wel iets heel tofs! Het was toen mijn eerste WK en dat je dan direct goud! Dat vergeet je nooit meer.

Tekst gaat onder de video verder

Favoriete eten? Sushi

Welke muziek luister je graag? Van alles wat

Wat is jouw droom/doel in het ijshockey? Mijn grootste droom is in het buitenland spelen in een hoge divisie.

Wat verwacht je van het WK in Eindhoven? Ik verwacht nog niet zoveel, omdat wij niet weten hoe de andere teams zijn. Maar we gaan natuurlijk voor goud!

Tekst gaat onder de foto verder

Merel SlopsemaOranje U18

Stellingen

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever met de mannen/jongens meedoen? In Nederland speel ik liever met de mannen competitie mee. Het is net iets fysieker en sneller. Maar als ik in het buitenland zou spelen, zou ik voor de vrouwencompetitie gaan.

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Een WK ver weg is toch even anders. De reis naar het WK toe is anders en zo zie je zelf landen waar je anders niet zou komen. Maar het is toch wel even leuk dat het nu in eigen land is. Zo kunnen vrienden en familie er ook bij zijn.

Een dagje coach zijn van jouw team, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Een dagje baas zijn van Face-Off lijkt me een hele grote eer! Ik ben heel benieuwd wat jullie allemaal voor ons doen.

Tot slot:

Meisjes moeten gaan ijshockeyen, omdat… IJshockey een leuke en fysieke sport is. Je leert veel mensen kennen rondom Nederland en de vrouwencompetitie word zo groter.

Merel SlopsemaOranje U18

Previous Panthers doen het zes seconden voor tijd, Avalanche verslaan Red Wings
Next Zoë Strijland, Enschede Lions