Panthers doen het zes seconden voor tijd, Avalanche verslaan Red Wings

Ondanks de Martin Luther King dag in Amerika waren er maar twee wedstrijden in de NHL. Wel een in de middag zodat we die konden kijken gisterenavond. Dat was de Avalanche tegen de Red Wings en in de nacht Minnesota tegen de Panthers. De update krijg je van Cor Machielsen.

Colorado Avalanche – Detroit Red Wings 6-3

De eerste periode was voor de Avalanche waarin ze al vroeg scoorde door een fout in de verdediging. Tyler Bertuzzi scoorde de 0-1. Aan het eind van de eerste periode kregen de Red Wings een uitgelezen kans om de score uit te bouwen in verband met een vier minuten powerplay maar Colorado goalie Pavel Francouz hield zijn goal schoon. Een minuut voor het einde van de eerste twintig minuten kregen de Avalanche dezelfde kans met een vier minuten powerplay.

Aan het begin van de tweede periode sloeg Nazem Kadri toe vanuit de powerplay. Nathan MacKinnon scoorde net na de powerplay met een wrister. In de laatste periode ging het hek van de dam. Zes goals werden er nog gescoord. Kadri en MacKinnon scoorde hun tweede. Voor de Wings scoorde Dylan Larkin een goal en gaf twee assists.

Minnesota Wild – Florida Panthers 4-5

Na veertig minuten stond het 2-2 in het met 17.255 gevulde Xcel Energy Center. Twee powerplay goals in de eerste vier minuten maakte er 3-3 van. Evgenii Dadonov voor Florida en Zach Parise voor Minnesota scoorden de goals. Met zijn tweede van de wedstrijd zette Luke Kunin de Wild voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd. Dat gebeurde in minuut 47.

In de laatste vier minuten scoorde Vincent Trochek de 4-4. En terwijl iedereen zich opmaakte voor de overtime dacht Noel Acciari daar anders over. Zes seconden voor tijd stelde hij de winst veilig voor de Panthers met een simpele tip-in op de assist van Aaron Ekblad. Florida won hiermee zijn vijfde wedstrijd op een rij.