Zoë Strijland, Enschede Lions


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord: Zoë Strijland, speelster van Enschede Lions.

Heb je nog geen kaarten voor het WK? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Zoë Strijland

Leeftijd: 17 jaar

Huidige club: Enschede Lions en GIJS Groningen

Positie: Rechts voor en center

Rugnummer bij U18: 8

Tekst gaat onder de foto verder

Zoë Strijland U18 Dames

Wat voor school/opleiding doe je? HAVO

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Dit wordt mijn derde WK

Hoe tof is het om voor Oranje (U18) te spelen? Heel gaaf, omdat ik voor mijn land mag spelen

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? Chicago Blackhawks

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Mexico City. Niet het mooiste stadion, maar wel vanwege de herinneringen die ik heb vanwege het goud op het WK daar.

Tekst gaat onder de foto verder

Zoë Strijland U18 Dames

Zou jij ooit in het buitenland willen spelen? Als ik in het buitenland zou willen spelen, zou dat het liefst in Duitsland of Amerika zijn. Mijn vader heeft ook in Duitsland gespeeld en Amerika lijkt mij gewoon heel gaaf.

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje? Kayleigh Hamers. Omdat zij altijd opvalt in wedstrijden en ik haar altijd mooi vind spelen.

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Het behalen van het goud in Mexico! En het overwinnen dat ik erg veel moeite had om mentaal sterk te zijn. Daardoor kon ik niet mijn eigen spel spelen tijdens wedstrijden met het Nederlands team

Tekst gaat onder de video verder

Favoriete eten? Poké Bowl en pizza

Welke muziek luister je graag? Van alles wel, maar hip hop is favoriet

Wat is jouw droom/doel in het ijshockey? Dat ik in Duitsland of Amerika zou kunnen spelen

Wat verwacht je van het WK in Eindhoven? Ik verwacht dat we heel hard gaan werken om er een super WK van te maken. Ik wil er zelf alles aan doen om op mijn laatste WK U18 wereldkampioen te worden met het team.

Tekst gaat onder de foto verder

Zoë Strijland U18 Dames

Stellingen

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever met de mannen/jongens meedoen? Liever met de mannen, omdat het toch anders is.

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Voor mijn gevoel ver weg. Dan maak je ook een soort van trip en heb je misschien nét meer het gevoel dat het een WK is. Maar dat is moeilijk om te zeggen.

Een dagje coach zijn van jouw team, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Een dagje coach zijn. Het lijkt met wel leuk om ze allemaal lekker te laten schaatsen.

Tot slot:

Meisjes moeten gaan ijshockeyen, omdat… het een super leuke sport is. Er zijn heel veel ontwikkelingen in het damesijshockey, waardoor er nieuwe kansen komen voor jonge meisjes.

Tekst gaat onder de foto verder

Zoë Strijland U18 Dames

Previous Merel Slopsema, GIJS Groningen
Next Aimee Seppenwolde, East Coast Wizards