Tampa kleineert Vancouver, Nashville gaat ook onderuit met nieuwe coach

Twaalf wedstrijden afgelopen nacht. Met een oorwassing voor Vancouver door Tampa. Een stap dichter bij de top tien all time voor Alexander Ovechkin en nog geen succes voor de nieuwe coach John Hynes van de Predators. Cor Machielsen brengt jullie weer up to date.

Tampa Bay Lightning – Vancouver Canucks 9-2

De zeven game winning streak van Vancouver is gestopt en die van Tampa staat nu op zeven. Carter Verhaeghe scoorde een hattrick. Brayden Point een goal en drie assists.

Washington Capitals – Ottawa Senators 6-1

Met deze overwinning zijn de Capitals het eerste team met dertig overwinningen, Alexander Ovechkin scoorde twee goals en is nu elfde op de puntenlijst met 1253 punten. 684 goals en 569 assists. Bovendien scoorde T.J. Oshie ook twee goals.

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 4-3

Met 0-2 en 2-3 kwamen de Canadiens op voorsprong, Maar het mocht niet baten. Mede door twee goals van Frans Nielsen verloor Montreal voor de zevende keer op een rij.

Chicago Blackhawks – Calgary Flames 1-2

De vijfhonderdste wedstrijd voor Elias Lindholm en hij fleurt die op met de twee goals. En het waren de enige van Calgary. Maar ze waren ook voldoende omdat Cam Talbot 31 schoten stopte van de Blackhawks.

Florida Panthers – Arizona Coyotes 2-5

Goalie Adin Hill speelde zijn eerste wedstrijd voor de Coyotes en pakte meteen een overwinning met daarbij 37 reddingen. Hij hielp de Coyotes aan de vierde overwinning op een rij. Taylor Hall maakte de eerste game winning goal voor Arizona.

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 5-4 OT

De vierde nederlaag op een rij voor de Flyers. Ze kwamen nog terug tot 4-4 na een 2-4 achterstand maar Dougie Hamilton scoorde in overtime zodat het extra punt voor Carolina was.

St. Louis Blues – San Jose Sharks 3-2

Twee goals van de Blues binnen anderhalve minuut in de tweede periode kon niet meer worden goedgemaakt door de Sharks. De 3-2 viel in de zeventiende minuut van de derde periode shorthanded door Erik Karlsson maar dichterbij kwam San Jose niet meer.

Vegas Golden Knights – Pittsburgh Penguins 3-4

Vegas verliest na vier overwinningen op een rij. Mede doordat Marc-Andre Fleury vier van de maar zestien schoten niet weet te stoppen. Tristan Jarry van de Penguins maakte 31 saves.

New Jersey Devils – New York Islanders 3-4 OT

Het goudhaantje was Anders Lee voor de Islanders die in de burenruzie tegen de Devils het extra punt pakte door in de overtime de winnende goal te maken.

New York Rangers – Colorado Avalanche 5-3

Igor Shesterkin eerste NHL game en wint mede dankzij 29 reddingen. Artemi Panarin scoorde een goal en gaf twee assists. Colorado heeft nu zeven van de laatste tien wedstrijden verloren.

Nashville Predators – Boston Bruins 2-6

Ook de nieuwe Predators coach John Hynes kon zijn team nog niet naar een overwinning leiden. Drie goals van de Bruins vielen in de laatste twee minuten.

Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets 3-4

De Ducks schoten veertig keer op de goal van Elvis Merzlikins en scoorde er maar drie. Vier van die schoten kwamen van Daniel Sprong maar hij wist geen punt te scoren deze wedstrijd. Columbus Zach Werenski scoorde daarentegen een hattrick.