Mike Dalhuisen wisselt naar het ambitieuze Poprad


Mike Dalhuisen wisselde vorige zomer, na een topseizoen in DEL2 bij Bad Nauheim waarin hij 30 punten scoorde, naar de Slowaakse TipSport Liga. Bij middenmotor Dukla Michalovce profileerde de 1m88 grote verdediger zich van meet af aan als absolute sterkhouder. In 33 competitiewedstrijden bewees hij defensief erg sterk te zijn, alsook offensief slagvaardig te zijn. Met achttien scorerpunten trok de Nijmegenaar de aandacht van heel wat clubs.

Sterk debuut leidt tot snelle wissel

foto : mr_tropik

Met de Play Offs in aantocht wou het ambitieuze Poprad, momenteel zesde in de Slowaakse topreeks, zich nog versterken. Zo werd Dalhuisen na zijn sterke eerste seizoenshelft gecontacteerd. Ook met diens club Dukla nam Poprad contact en raakte men snel akkoord.

PLOTSELING

Het aanbod voor de wissel naar Poprad kwam heel plotseling en het was een beetje onverwacht voor mij. Mijn eerste indrukken over de aanpak van en de gesprekken met het management van HK Poprad waren erg positief en motiverend. Mijn ambities zijn groot, ik wil het team zoveel mogelijk helpen en bijdragen om de kampioenstitel naar Poprad brengen.” aldus een enthousiaste Dalhuisen.

Komende vrijdagavond debuteert Dalhuisen met zijn nieuw team met zijn vertrouwde nummer 89 op de rug tegen topper Dukla Trencin. Naast de Nederlander zijn er bij Poprad ook een duo Tsjechische goalies, een sterke Finse verdediger en een Sloveense international aan de slag. Noors international Jørgen Karterud daarentegen werd doorgestuurd na een matige voorronde.

Previous Tampa kleineert Vancouver, Nashville gaat ook onderuit met nieuwe coach
Next Toronto lijdt weer verlies deze week, Philadelphia verslaat Washington