Rusland en Canada gaan voor goud, Kazachstan pakt strohalm

De halve finales en de tweede wedstrijd voor wie er gaat degraderen stonden op het programma. Rusland en Zweden maakte er echt een wereldpot van. De update over de een na laatste dag van het World Junior U20 vindt je hier.

Kazachstan – Duitsland 4-1

De Duitsers liepen zich stuk op goalie Vladislav Nurek. Van de 44 schoten wist hij er 43 te stoppen. In iedere periode wisten de Kazakken binnen vijf minuten te scoren. Twee keer scoorde Stanislav Alexandrov daarmee greep Kazachstan de kans om bij de beste tien landen van de wereld te blijven.

Zweden – Rusland 4-5 OT

Een fantastische wedstrijd. Na vijftien seconden lag de 1-0 al in het net. Rasmus Sandin scoorde voor de Zweden. Ivan Morozov scoorde via de powerplay al snel de gelijkmaker. In de vierde minuut kreeg Nils Hoglander een game misconduct voor een check to the head. De Russen profiteerde direct met een powerplay goal via Alexander Khovanov.  De 1-3 kwam van Yegor Sokolov na twaalf minuten. Nog voor het einde van de eerste periode scoorde Samuel Fagemo de 2-3.

In de tweede periode deed Alexander Khovanov ook een check to the head. In de daarbij behorende powerplay wisten de Zweden de gelijkmaker te scoren via de tweede goal van Rasmus Sandin. Aan het begin van de derde periode was het weer een powerplay goal voor de Zweden van Nils Lundkvist die de Zweden voor het eerst op voorsprong zette. De tweede goal van Yegos Sokolov betekende de gelijkmaker met nog twaalf minuten te gaan. De Russen hadden de meeste kansen in die periode maar kregen de puck niet meer langs de Zweedse goalie Hugo Alnefelt.

In de 3-on-3 overtime was het Ivan Morozov die een wissel bij de Zweden keihard afstrafte. Hij kon alleen op de Zweedse goalie afgaan en schoof de puck tegendraads binnen. Het was zijn tweede van de dag. De Russen gaan naar de finale.

Canada – Finland 5-0

Canada liet er geen gras over groeien. Binnen vier minuten lagen er al drie pucks achter de Finse goalie Justus Annunen. De eerste drie goals werden gescoord door Connor McMichael, Alexis Lafreniere en Jamie Drysdale. Na vijftien minuten was het al 4-0 door Ty Dellandrea. Aan het eind van de tweede periode was het de tweede goal van Alex Lafreniere via de powerplay. De Canadese goalie Joel Hofer pakte alle 32 Finse schoten en noteerde een shutout. Canada staat in de finale tegen de Russen waarvan ze de afgelopen week met 6-0 klop kregen.