Edmonton verslaat Boston, Tampa en Vancouver in winning flow


Face-Off IJshockey NHL

Twaalf wedstrijden afgelopen avond en nacht in de NHL. Boston verloor pas voor de tweede keer in reguliere speeltijd dit seizoen thuis. Edmonton was dit keer te sterk. Vancouver en Tampa Bay zitten in de winning flow met respectievelijk zeven en zes overwinningen op een rij. De update krijg je van Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – Philadelphia Flyers 6-2

Coyotes back-up goalie Antti Raanta raakte geblesseerd en kwam na de tweede periode niet meer terug op het ijs. Clayton Keller scoorde twee keer voor Arizona en wonnen voor de derde keer op een rij terwijl voor de Flyers het de derde nederlaag op een rij was.

Boston Bruins – Edmonton Oilers 1-4

David Pastrnak zette al snel de Bruins op voorsprong via een powerplay. Zijn 31ste van het seizoen en vijftiende op de powerplay. Daarna sloot Mike Smith zijn goal af. En pakte hij alle schoten van Boston. De 1-1 was een verlaat kerstcadeau van Jake DeBrusk. Die schoof de puck zo in de stick van Gaeten Haas. De Zwitser maakte het presentje mooi af. Zes seconden voor het eind van de tweede periode haalt Darnell Nurse uit en tot verbazing van iedereen bij Boston vloog die puck in de korte hoek binnen. Na de start van periode drie krijgt Connor McDavid een vrije baan naar Jaroslav Halak na een prachtige backhand pass van Zack Kassian. Dan weet je het eigenlijk al. 3-1 en als laatste was het Leon Draisaitl die scoorde namelijk een empty netter.

Buffalo Sabres – Florida Panthers 3-2

Een 3-0 voorsprong van de Sabres na veertig minuten kwam bijna nog in gevaar. Echter goalie Linus Ullmark pakte twaalf van de veertien schoten in de derde periode. Zodat de Panthers niet de kans kregen op een punt of misschien zelfs meer.

Columbus Blue Jackets – San Jose Sharks 2-3

De Columbus twelve games point streak werd beëindigd door de Sharks. Goals van Barclay Goodrow, Evander Kane en Kevin Labanc waren trefzeker voor de Sharks.

Los Angeles Kings – Nashville Predators 1-4

Na drie nederlagen op een rij wonnen de Predators op bezoek in L.A. Roman Josi had twee assists en goalie Pekka Rinne pakte 23 schoten van de Kings.

Minnesota Wild – Winnipeg Jets  3-2 OT

Dat de Jets überhaupt een punt overhielden aan deze wedstrijd was te danken aan Connor Hellybuck. Hij stopte 41 schoten. De overtime winner van Eric Staal kwam via de rebound en hij kon hem van dichtbij binnen tikken.

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 2-3 OT

Artturi Lehkonen scoorde twee keer voor de Canadiens maar met de game winning goal van Brandon Tanev nam hij namens de Penguins het extra punt mee terug naar Pittsburgh.

New Jersey Devils – Colorado Avalanche 2-5

Een hattrick van Mikko Rantanen voor Colorado betekende het eerste verlies van de Devils na vier winstpartijen.

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 3-5

De zesde overwinning op een rij voor de Lightning. Anderhalve minuut voor tijd was het Tyler Johnson met de game winning goal.

Toronto Maple Leafs – New York Islanders 3-0

Leafs goalie Michael Hutchinson pakte zijn eerste shutout van het seizoen door alle 33 schoten van de Islanders te pakken.

Vancouver Canucks – New York Rangers 2-1

De Canucks wonnen voor de zevende keer op een rij. De game winning goal viel anderhalve minuut voor tijd door Tyler Myers.

Vegas Golden Knights – St. Louis Blues 5-4 OT

0-3 achter na de eerste periode, toen vier goals op een rij voor de Knights. David Perron pakte het punt voor de Blues met een powerplay goal  maar in de overtime was het Chandler Stephenson met de overtime winner.

Previous Rusland en Canada gaan voor goud, Kazachstan pakt strohalm
Next Prima zaken voor Luik en Herentals, grote zege Zoetermeer