Prima zaken voor Luik en Herentals, grote zege Zoetermeer

Vier duels op de zaterdag in de BeNe League, waar Luik en Herentals prima zaken deden met winstpartijen tegen Den Haag en Geleen, Zoetermeer een veegpartij noteerde tegen Antwerp en Heerenveen moeite had met Trappers.

LUIK BULLDOGS – CAIROX HIJS HOKIJ 7-3

De Bulldogs ontvingen Den Haag in eigen huis. De heenwedstrijd leverde drie punten op voor de Hofstedelingen, maar het tweede duel leverde een ander beeld op. Aan de hand van Bryan Kolodziejczyk en Jessyko Bernard liepen de Walen naar een comfortabele 5-0 voorsprong weg. In de eerste tien minuten van het middenstuk maakte Luik het verschil met liefst vier treffers.

Luik Buldogs Cariox HIJS Hokij

Met Tom Barendregt in het doel kreeg Den Haag iets meer grip op het duel en stond er tien minuten voor tijd 5-3 op het bord. HIJS zette aan om nóg dichterbij te komen, maar een empty netter van Frank Neven en een short handed goal van Bryan Henry zorgden voor een stevige 7-3 winst voor Luik, dat prima zaken deed voor een top-3 notering.

ERA RENOMAR HYC – MICROZ EATERS LIMBURG 6-4

Herentals schoot uit de startblokken op het Netepark, want na amper vijf minuten spelen stond er 2-0 op het bord. De Limburgers werden overrompeld en kregen treffers van Nathan Pancel en Preston Shupe te verwerken. Tijd voor Andy Tenbult om de mannen wakker te schudden. Geleen kreeg wat meer grip op het duel, maar scoren deed het nog niet. Pancel zette na 25 minuten de 3-0 op het bord. Marek Malinsky zette Geleen na een klein half uur op het bord, maar aanvoerder Mitch Morgan strafte een man meer genadeloos af.

ERA Renomar HYC Microz Eaters Limburg

Eaters kwam sterk uit de kleedlokalen voor het slotstuk en kwam via het Belgische tandem Engelen en Gyesbreghs op 4-3. Twintig tellen later deelde HYC een tik uit via, opnieuw, captain Morgan. Geleen ging met frisse moed op jacht naar de aansluiter en kreeg die ook. 80 tellen voor het einde mikte Nick Verschuren raak. Met Delil van het ijs en een leeg doel, maakte Mitch Morgan zijn hattrick compleet en drukte daarmee de comeback van de bezoekers terug het hok in. HYC sluipt stiekem richting Heerenveen en heeft twee verliespunten minder dan de koploper.

ZOETERMEER PANTERS – ANTWERP PHANTOMS 14-2

Panters moest na twee nederlagen zorgen dat de punten in eigen huis bleven tegen Phantoms. Na 60 minuten ijshockey was die opdracht zeer ruim vervuld. 14-2 stond er na 60 minuten ijshockey op het bord. In een wat matte openingsperiode nam Panters een voorsprong, maar kwam Antwerp nog langszij via Boris CoehorstVlak voor de rust zette Teris Wright Zoetermeer op een nieuwe voorsprong. In het middenstuk werd de smalle selectie, dertien man sterk, van de bezoekers opzij gezet.

Zoetermeer Panters

Vijf treffers, waarvan twee van Ferenc Kocsis, maakten een ruimer verschil. In het slotstuk maakte Zoetermeer het werk af. Cisse van der Weyde verving Neil Bruiyninx, maar kreeg nog zeven treffers te verwerken. Riku Koskinen pikte nog een goaltje meer voor Phantoms, maar die keerden met een 14-2 nederlaag terug naar huis. Zoetermeer steeg naar plaats zeven door de winst.

TRAPPERS BENE LEAGUE – UNIS FLYERS HEERENVEEN 5-8

De koploper ging op bezoek bij de rode lantaarn drager. Op voorhand rekende iedereen op een afgetekende zege voor Heerenveen. Dat pakte heel anders uit.

UNIS Flyers Heerenveen

De Brabanders pakten een brutale 2-0 voorsprong via Ceaney van Uytrecht en Wesley Bruijn. Flyers stelde orde op zaken via Juha Kiilholma en Trevor Petersen. Toen Lars den Edel voor de 2-3 zorgde, was de verwachting dat de Friezen door zouden drukken. Mooi niet, want Trappers kwam langszij via Joey Mei. Een minuut later pakten de bezoekers opnieuw een voorsprong via Petersen, waarna vlak voor de tweede dweil de marge voor het eerste twee werd.

Tilburg Trappers Toekomstteam

In de laatste tien minuten zette Trevor Hunt Heerenveen op 3-6, maar de thuisploeg gaf niet op. Floris van Elten, Jord Smit en Damian Leppers maakten er 5-7 van. Trappers kon echter niet verder doordrukken. Jasper Nordemann tekende voor de 5-8 eindstand. Complimenten waren er voor de jongelingen van Tilburg, Heerenveen zal blij zijn dat het drie punten bij kon schrijven na een moeizame middag.