Zwitserland verrast Finland, Canada solide naar koppositie

De laatste voorrondewedstrijden waarbij alleen voor Duitsland wat op het spel stond. Maar die kregen op hun broek van de Russen. Het schema voor de kwartfinales en degradatiewedstrijden lees je hier.

Slowakije – Zweden 2-6

Met onder andere twee goals van Alexander Holtz en een shorthanded goal van Philip Broberg bouwde de Zweden een 0-5 voorsprong op na veertig minuten. Na reguliere speeltijd was de eindstand 2-6. Beide teams gaan door naar de kwartfinales.

Duitsland – Rusland 1-6

Duitsland moest winnen om niet mee te moeten doen aan de degradatieduels, maar werden overklast door de Russen. Kirill Marchenko en Pavel Dorofeyev scoorden ieder twee keer. De eretreffer van de Duitsers kwam twee minuten voor tijd van Nino Kinder.

Zwitserland – Finland 5-2

De Zwitsers begonnen met een achterstand na de eerste periode, door een goal van de Finnen via Anttoni Honka op de powerplay. Twee goals van Fabian Berri en één van Geatan Jobin betekende een tussenstand van 3-1, maar Joonas Oden maakte het weer spannend met de 3-2. Dat was de tussenstand na veertig minuten. De Finnen kwamen niet dichterbij en de Zwitsers bouwde de score verder uit met nog twee goals in de laatste periode.

Tsjechië – Canada 2-7

Door het verlies van de Duitsers eerder op de dag waren de Tsjechen al geplaatst voor de kwartfinales. Ze hoefden niet voluit te gaan tegen de Canadezen. De Canadezen deden dat wel en stonden na veertien minuten al op 0-4 door vier powerplay goals. Aan het eind bleken zeven verschillende spelers te hebben gescoord voor Canada.

Op 2 januari worden de kwartfinales gespeeld. Ook de eerste wedstrijd om de degradatie wordt die dag gespeeld: Duitsland – Kazachstan (10:00)