Blackhawks Patrick Kane speler van het decennium met 802 punten

Dertien wedstrijden afgelopen avond en nacht en het leverde weer genoeg verrassingen op. Detroit wint met een shutout van San Jose. De Oilers vergooiden bijna een 6-0 voorsprong en de Islanders wisten te winnen op bezoek bij de league leiders Washington. Patrick Kane werd speler van het decennium. Genoeg over na te praten en dat doet voor jullie Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 3-1

Dat de Coyotes konden winnen van de Blues die acht wedstrijden op rij hadden gewonnen was te danken aan goalie Antti Raanta. Hij stopte 38 schoten van de Blues. De game winning goal kwam van Phil Kessel.

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 4-6

Tijdens de NHL-Global series in Stockholm verloren de Sabres al twee keer van Tampa maar ook op eigen ijs werden ze verslagen. Buffalo stond wel na dertig minuten met 4-1 voor. Onder andere twee goals van Alex Killorn bezorgde Buffalo de vierde nederlaag op een rij.

Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens 3-1

Met de enige goal voor de Canadiens heeft Max Domi nu zes keer op een rij in een wedstrijd gescoord. Maar het was niet genoeg voor een overwinning. Eric Haula wist te scoren en een assist te geven voor de Hurricanes.

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 4-1

Blue Jacket Elvis Merzlikins pakte eindelijk zijn eerste NHL overwinning mede dankzij teamgenoot Zach Werenski die een hattrick maakte.

Calgary Flames – Chicago Blackhawks 3-5

Blackhawks Patrick Kane werd met twee goals en twee assists tegen de Flames speler van het decennium 2010-2019 met 802 punten. En passant pakte hij ook drie Stanley Cups.

De Flames kwamen nog dichtbij na een 1-4 achterstand maar Robin Lehner hield na de aansluitingstreffer in de laatste drie minuten zijn doel schoon.

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 4-7

Er werd flink gescoord in Colorado. Kyle Connor scoorde een hattrick en Blake Wheeler twee keer voor de Jets. Nathan MacKinnon scoorde twee goals voor de Avalanche die inmiddels vijf van de zes wedstrijden hebben verloren.

Detroit Red Wings – San Jose Sharks 2-0

Jonathan Bernier was de beste man aan de kant van de Red Wings door alle 34 schoten te stoppen. Tyler Bertuzzi scoorde de game winning goal halverwege de tweede periode.

Edmonton Oilers – New York Rangers 7-5

Grandioze veertig minuten ijshockey in de eerste twee periodes van de Oilers werden bijna teniet gedaan in de laatste periode toen de Rangers terugkwamen van een 6-0 achterstand. James Neal scoorde een hattrick met twee powerplay goals en Ryan Nugent-Hopkins had een vier punten avond. Voor de Rangers was oud Oiler Ryan Strome succesvol met een goal en een assist. Kyler Yamamoto scoorde de empty netter en daarmee zijn eerste van het seizoen in zijn eerste wedstrijd in Edmonton.

Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers 5-3

Vier goals in de eerste periode voor de Kings kwamen de Flyers niet meer te boven. Justin Braun  voor Philadelphia en Adrian Kempe voor L.A. kwamen beide tot een goal en een assist.

Minnesota Wild – Toronto Maple Leafs 1-4

De Leafs pakten uit hun laatste tien wedstrijden acht overwinningen. John Tavares, Auston Matthews en William Nylander ieder scoorde een goal en een assist.

New Jersey Devils – Boston Bruins 3-2 SO

Het is heel raar maar sinds Taylor Hall has left the building. Zijn de Devils een winning streak aan het opbouwen. Vijf overwinningen en drie nederlagen. Het moest wel gebeuren in de shootouts. In de zesde ronde scoorde Damon Severson  en Mackenzie Blackwood stopte die van Boston’s Patrice Bergeron.

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 5-2

Daniel Sprong was nog maar net weg in Anaheim en kon weer de Ducks achterna reizen naar Vegas maar was wel weer een healty schratch. Korbinian Holzer scoorde zijn eerste van het seizoen voor de Ducks met de 0-1 maar daarna waren het de Knights die vier keer op rij scoorden. Twee goals waren er voor Jonathan Marchessault van Vegas.

Washington Capitals – New York Islanders 3-4

Twee goals van Casey Cizikas voor de Islanders. En twee goals van Evgeny Kuznetsov voor de Capitals maakte niet het verschil. Door Tom Kuhnackl zijn tweede van het seizoen, voor de Islanders, deed dat wel. Hij scoorde de game winning goal in minuut 53.