Tilburg Trappers herovert koppositie na winst op TecArt BlackDragons

Maandagavond was het op Stappegoor tijd voor de strijd tussen de één na beste tegen de één na slechtste van de Oberliga Nord ranglijst. Van een spannende wedstrijd was dan ook geen sprake. Tilburg Trappers won overtuigend van TecArt BlackDragons Erfurt met 6-0, en stootte daarmee Herne EV van de koppositie van de Oberliga Nord.

‘We are number one’

De Tilburgse fans op Stappegoor zongen luidkeels: ‘We are number one‘, en dat lieten de mannen van Bo Subr vanaf de eerste minuut van de wedstrijd al merken. Het verschil van niveau tussen de twee ploegen was enorm. Al na 20 seconden wist Danny Stempher het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen te tikken. Ruim vier minuten later was het Delaney Hessels die zijn eerste goal van het seizoen wist te maken. De 18-jarige forward staat sinds de wedstrijd tegen Füchse Duisburg in de starting line-up van de Trappers.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Delaney Hessels. Foto: Arie Leeuwesteijn
Na de 2-0 wisselde Erfurt van goalie, Benedict Roßberg ging eruit, Martin Otte-Günzler kwam erin. Toch weerhield dat de thuisploeg niet om het net te laten bollen. De 3-0 viel al in de zevende minuut door Max Hermens. Coach Caroll Frederich van de uitploeg vond het tijd voor een time-out. Daarna leek het erop dat ook de time-out niet veel had geholpen. Zelfs in Duitse powerplay waren de Trappers duidelijk de sterkere ploeg. Dit resulteerde nog in een vierde doelpunt voor de thuisploeg. Bartek Bison wist de puck in de dertiende minuut achter goalie Martin Otte-Günzler te krijgen. De wedstrijd leek redelijk vroeg bepaald. Van een spannende wedstrijd was in ieder geval geen sprake. Met een flinke voorsprong van vier doelpunten voor de thuisploeg gingen de mannen voor de eerste keer naar de thee.
Tijn Jacobs en Mitch Bruijsten in duel. Foto: Arie Leeuwesteijn

Appeltje-eitje

TecArt BlackDragons maakte in de tweede periode duidelijk dat het klaar was voor een tweede kans. De uitploeg bood duidelijk meer weerstand en maakte het goalie Ian Meierdres soms nog best moeilijk. Maar het passeren van deze topgoalie leek niet te lukken. Ook aan de andere kant stond er een muur in het goal. Een doelpunt liet daarom lang op zich wachten in het middenstuk. Uiteindelijk wist Max Hermens een short-handed goal te maken in de 40e minuut. Het leek erop alsof de wedstrijd appeltje-eitje was voor de Trappers. Zelfs in een 3-on-5 situatie kon de ploeg uit Erfurt niet veel bewerkstelligen. Met de score van 5-0 op het scorebord eindigde het middenstuk.
Max Hermens. Foto: Arie Leeuwesteijn

Shut-out Meierdres

Ook in de derde periode had Tilburg duidelijk meer puckbezit dan de uitploeg. Na tien minuten spelen in de laatste periode moest Maurice Keil naar de strafbank voor een holding op Alexei Loginov. Een powerplay die wel móést resulteren in nog een goal voor de al overheersende thuisploeg. Met een prachtig schot liet Mitch Bruijsten vijf minuten voor tijd het net bollen (zie video onder aan het artikel). De stand werd 6-0. Met nog 38 seconden te spelen zocht Sean-Alexander Fischer, Jordy Verkiel op. Dat resulteerde in een ouderwetse knokpartij inclusief een lading bloed op het ijs (zie video onder aan het artikel). Zowel Jordy Verkiel als Sean-Alexander Fischer konden alvast de kleedkamers opzoeken. Het ijs werd niet gefixt voor de 38 seconden die nog over waren. Het was meer dan duidelijk dat TecArt BlackDragons Erfurt niet tegen Tilburg Trappers was opgewassen. De Tilburgers wonnen de wedstrijd dan ook overtuigend met 6-0. Dat betekende een shut-out voor Man Of The Match Ian Meierdres.