Zweden, Canada, Amerika en Zwitserland naar de kwartfinales

Op de vijfde dag van het WJC U20 kwalificeerden Zweden, Zwitserland, Canada en de USA zich voor de kwartfinales.

Zweden – Kazachstan 6-2

Twee goals van Samuel Fagemo en drie andere betekende na dertig minuten 5-0. Ook Oleg Boiko kon dan scoren voor de Kazakken. Tevens scoorde Lucas Raymond de zesde voor de Zweden en Maxim Musorov de tweede voor de Kazakken. Daardoor zal Kazachstan gaan spelen voor degradatie of om erin te blijven.

Canada – Duitsland 4-1

De Canadezen herstelden zich van de oorwassing tegen de Russen. Dankzij drie goals voor de Canadezen op rij betekende dat na 34 minuten een 3-0 tussenstand. Uiteindelijk in de laatste minuut konden de Duitsers de eretreffer scoren via Yannik Valenti. Maar het slotakkoord was een empty netter shorthanded voor Ty Dellandrea.

Zwitserland – Slowakije 7-2

De Slowaken hadden niets in te brengen tegen de Zwitsers. Binnen vijftien minuten was de stand al 3-0 waaronder twee goals van Gilian Kohler. Ook de goalie wissel van de Slowaken hielp niet want de nieuwe goalie Samuel Vyletelka kreeg er ook vier tegen. De eretreffers van de Slowaken kwamen van de special teams. Shorthanded Martin Fasko-Rudas en vanuit de powerplay Robert Dzugan.

Tsjechië – U.S.A. 3-4 OT

Een enerverende wedstrijd eindigde in overtime waarbij Amerika het extra punt binnenhaalde door een goal van Cole Caufield. Na de eerste periode was de stand in het voordeel van de Tsjechen 1-2, na veertig minuten 3-2 voor de Amerikanen en in de laatste periode werd de gelijkmaker gescoord via de powerplay door Petr Cajka. Vlak daarvoor was er nog een goal afgekeurd van de Tsjechen wat voor wat reuring in het stadion zorgde.